Mehmet TIRPAN

Tesviyeciler ve Madeni Sanatkâr Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, üyelerine yönelik konut yapmayı planladıklarını söyledi.

Ahi konutları adı altında 400 konut yapacaklarını belirten Demirgil: “Hayalini kurduğumuz projeleri gerçekleştirdik. Şimdi üyelerimize ahi konakları adı altında Kümbet ve Kılavuz mevkiinde yaklaşık 400 adet ev yapıp kendilerine teslim edeceğiz” dedi.

Odalarına kayıtlı 800 üyeleri olduğunu talep olması halinde konut sayısını artırabileceklerini aktaran Demirgil: “Yerimiz kesinleştiğinde bu projeyi üyelerimizle paylaşacağız. Kayıtları alacağız. Bu proje 1-2 ay içerisinde faaliyete girecek. Bu projede de bizimle çalışan arkadaşlarımızın maaş beklentisi olmayacak. Daireler kura sonucunda belirlenecek ve herkes hakkına razı olacak. Kimsenin farklı bir beklentisi olmasın. Bütün üyelerimiz eşit şartlarda davranıyoruz. Eğer üyelerimiz hepsi veya çoğunluğu konut isterse bu sayı artabilir. Şuanda yer tahsisini ayarlamaya çalışıyoruz. Ahi konutlarının yanı sıra geçen sene Kasım ayında 52 adet dükkânımızı üyelerimize teslim ettik. Bu yılda 100 adet dükkânımızın temelini attık. Birinci bloğun çatısı çakılıyor. İkinci bloğun duvarları örülüyor. 3’ncü bloğunda tablası atılıyor. Bu yıl dükkânları teslim edeceğiz. Sivas’taki sanayilerimizi geliştirmeliyiz. Örneğin Organize Sanayi Bölgesine gittiğimiz zaman çıt yok. Diğer şehirlerdeki sanayilere gittiğimizde insanlarda koşuşturma ve telaş var. Tırlar girip çıkıyor. Sivas Organize Sanayine gitsen bir adam bulup adres soramıyorsun. Sanki Organize Sanayinin üzerine ölü toprağı sepilmiş. Organize sanayide farkındalığa ve üretime ihtiyaç var. Üretim yaparsak Sivas’ın kaderi değişir. Tüketim şehri olmaktansa üretim şehri olmamız gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.