MEHMET TIRPAN

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu ve AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci’nin kendine yakışmayan hareketler içerisine girerek vebal altına girdiklerini söyledi.

Siyasilerin TÜRASAŞ ve Kangal Termik Santrali gibi işçi alacak fabrikalara isim listesi verdiğini bu durumun kendilerine yakışmadığını vurgulayan Başkan Bulut, “İşçi alımları AK Partili vekil veya il Başkanının verdiği listeye göre değil, noter huzurunda çekilecek kura sonucuna göre yapılmalı. Bir milletvekilinin Kangal Termik Santrali’ne giderek liste vermesi ehil olmayan liyakatsiz yandaş personel dayatmasından öte bir şey değildir” dedi.

AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci’nin sağa sola liste vermek yerine Sivas’ın sorunları olan 6. Bölge Teşvik, Yatırım, yeni istihdam alanlarının oluşturulması konusunda gayret göstermesi gerektiğini kaydeden Başkan Bulut, “ Yıllardır Sivas’ın işleyen madeni olan TÜDEMSAŞ’ı yeni adıyla TÜRASAŞ’ı küçülttünüz. TÜRASAŞ, Eskişehir’deki Fabrika ile eş değer olsaydı da bugün bu güzelim memlekette iş aş sorun olmaktan çıkardı. Siz ne yaptınız Sivaslıların kırmızı çizgisi olan TÜRASAŞ’ı küçülmeye mahkum ettiniz. Aynı durum Kangal Termik Santral içinde geçerli. Keşke Kangal Termik Santralini özelleştirmeseydiniz de  bugün devlet eli ile dördüncü ünite inşa edilseydi. İnsanlara istihdam sağlansa idi kötümü olurdu. Siz enerjinizi liste vermeye değil de Sivas’ı geliştirmeye harcayın. Uyarıyoruz! Bu tür işlerin vebali var. Kurumları kendi insiyatifine bırakın. Uzun süredir bu tür duyumlar alıyoruz ancak yeter. Bu memlekette insanlar oy verdikleri siyasi partiye göre işe alınmamalı. Bu memlekette eşi dostu, veya siyasi kimliği olmayan insanlar çalışmasın mı? Yapılan ayrımcılık ne kadar daha sürecek?. Kentte yaşayan her kesimin işe aşa ihtiyacı var. Birilerini işe aldırıp da garibanın ahını almayın. Büyük koltuklarda oturup küçük işler yaparak kendinizi küçültmeyin” ifadelerini kullandı.