MEHMET TIRPAN

Uzun bir süredir Iğdır’da tedavi olmayı bekleyen ve daha sonra Iğdır’da tedavisi yapılamadığı için  Erzurum’a sevk edilen 4 yaşındaki çocuk hasta Sivas’ta sağlığına kavuştu.

Iğdır’da yeterli olanakların olmaması sebebiyle Erzurum’a sevk edilen ve 1 yıl sonraya randevu verilen çocuk hastanın tedavi süreci hakkında bilgiler veren Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Dr. Fuat Şen, Iğdır’dan tedavi edilmek üzere Sivas’a davet edilen 4 yaşındaki çocuğun genel anestezi altında 4 dişinin çekildiğini ve 9 adet dişinin de dolgusunun yapıldığını söyledi.

Iğdır’da özel harekatçı olan babanın kendilerine ulaşarak çocuklarının tedavisi konusunda destek istediğini aktaran Şen, “Hasta yakını, hastasını ağrıları sebebiyle Iğdır’da diş hastanesine götürdüğünü, ancak hastasının tedavisinin klinikte değil genel anestezi altında olması gerektiğini öğrendiğini, hastasının bu nedenle ilgili hastane tarafından Erzurum a sevk edildiğini ifade etti. Yine hasta yakını Erzurum’daki hastaneye giderek görüşmeler yaptıklarını, hastasının engelli olmaması sebebi ile bir yıl sonraya randevu verildiğini bize bildirdi. Bizde hasta ve hasta yakınını Sivas’a davet ettik. Sivas’a gelen 4 yaşındaki hastamızı Pedodonti Uzmanımız muayene etti. Yapılan tetkik ve tahlillerin ardından Pedodonti Uzmanımız ve anestezi uzmanımız işbirliği ile çocuk hastamızın genel anestezi altında tedavisi yapıldı ve taburcu edildi” ifadelerini kullandı.