MEHMET TIRPAN

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Salgın sürecinde esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntıları Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbala ileterek destek istediğini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in de katıldığı programda esnafların yaşadıkları sıkıntıların net bir şekilde dile getirildiğini vurgulayan Köksal, “Pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarların çok mağdur olduğunu aktardık. Devlet desteğinin devam etmesi gerektiğini ifade ettik. Özellikle kahveci, kantinci, okul servisleri, kırtasiyeci, halk otobüsü işletmecileri ve eğlence yerlerinin çok mağdur oldunu dile getirdik” dedi.

Yapılan görüşmede kredi faiz oranlarının düşürülmesi ve piyasanın rahatlatılması için cansuyu kredileriyle esnafa destek verilmesini de talep ettiklerini aktaran Başkan Köksal, “Yaşamış olduğunuz pandemi süreci esnafımızı çok etkiledi. Bu dönemde dükkanlarımız kapalı kaldı ve esnafımız giderlerini karşılayamadı. Kredi çekerek günü kurtarmaya çalıştık. Ancak sürecin devam etmesi nedeniyle kredileri de esnafımız ödemekte zorlanmaktadır. Genel Başkanımız Bendevi Palandöken her platformda esnafımızın sorunlarını gündeme getirdi ve çözümü için önemli katkılar sağladı. Esnaf ve sanatkarların sorunlarıyla yakından ilgilenen Genel Başkanımız Bendevi Palandökene çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Köksal son olarak, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın esnaf ve sanatkarların yaşadıkları sıkıntıların önüne geçmek için bir araya gelmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.