ŞEREF GÜLMEZ

Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde yoğunluk arttı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çevre illerden ve yurt dışından gelen gurbetçiler Sivas’ta sağlık hizmeti almayı tercih ediyor. Tedavi olmak isteyen vatandaşlara 10 iş günü içerisinde randevu veriliyor. Ortalama bin 250 kişinin aynı günde hizmet aldığı hastanede evde bakım hizmeti gibi hizmetlerde veriliyor.

2018 yılında yapılan verimlilik değerlendirmesinde önemli bir derece alarak Sivas’taki 9 hastane içerisinde birinci olan Ağız ve Diş Sağlığı hastanesine aynı zamanda Ankara, İstanbul ve Kayseri illerinden tedavi olmak için gelen hastalar bile oluyor. Nöbetçi Poliklinik uygulamasının devam ettiği Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Normal mesai saatlerinde bir hekime kaç tane hasta geliyorsa, 17.00 ile 24.00 saatleri arasındaki muayeneye aynı oranda hasta geliyor.

418 HASTAYA EVDE TEDAVİ HİZMETİ VERİLİYOR"

Evde sağlık hizmetleri kapsamında 418 hasta evlerinde ziyaret edilerek diş tedavileri yapılıyor. Yaşlı ve hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşların ayda en az 1 kere tarama ve tedavileri gerçekleştiriliyor.