SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas tarihi kent meydanında bulunan Buruciye Medresesi içerisinde bulunan Burucerdioğlu Muzaffer Bey ve çocuklarının bulunduğu türbe kaderiyle başbaşa.

1271 yılında Burucerdioğlu Muzaffer Bey tarafından yaptırılan Buruciye Medresesi içerisinde ki 750 yıllık türbesi ile de önemli bir geçmişe sahip. Ancak yıllar içerisinde türbe zamana yenik düşmeye başlayınca özellikle türbenin içerisinde bulunan 750 yıllık çinilerin 2005 yılında çimento ile sıvanması oldukça gündem olurken günümüzde ise bakımsızlığı bu kadar da olmaz dedirtti.

Türbenin kapısına içeri girilmemesi için şerit çekilmesi adeta ziyaretçilerin içerdeki manzara ile karşılaşmaması için konulmuş gibi dururken türbenin iç kısmı ise tarih, kültür ve maneviyatı ile zengin olan Sivas’a gölge düşürür nitelikte.

Duvarların birçok kısmında sıvalar dökülmüş iken birçok yerde nemden etkilenerek dökülmeye başlamış. Bu önemli tarihi eserin içerisinde durum böyle iken en azından çinilerin olmadığı duvarların dökülen kısımlarına bir badana ya da boya yapılamaz mıydı? sorusu akıllara geliyor.