MEHMET TIRPAN

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve dava arkadaşlarının uğradığı suikastin peşini bırakmayacaklarını, olayda hatası, ihmali ve istismarı olan herkesin adaletin önünde hesap vereceğini söyledi.

Merhum Yazıcıoğlu ve hayatını kaybedenlerle ilgili açılan hiçbir dosyanın kapanmasına izin vermeyeceklerini sürecin baştan sona sıkı bir şekilde takip edildiğini aktaran Destici, “Bizim tek beklentimiz olayın tüm şüphelerini giderecek olan ana soruşturmanın biran önce sonuçlanması olacak. Bu dosyanın asla kapatılmasına müsade etmeyeceğiz. Hatası, istismarı ve kusuru olanlar hesap verecek. Bu olayı bütün yönleriyle devlet ve yargı ile aydınlatacağız. Muhataplarımızın tümünün maske taktığı süreçte davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Adalet ağır ilerler ancak daima hedefine varır” dedi.

Israrlı takipleri ve girişimleri neticesinde üst düzey kamu çalışanlarına yönelik verilen takipsizlik kararlarını kaldırttıklarını vurgulayan Destici, “Kahramanmaraş Cumhuriye Başsavcılığında sürdürülen ana davaya takipsizlik kararı verilmisti. İtiraz ettik ve takipsizlik kararı kaldırıldı. Yine helikopterin üzerindeki takip cihazını söken kişilerle ilgili dava süreci başladı. Bu kişilerle ilgili süreç devam ediyor. Olay anında 9 kişilik kaza kırım ekibi kurulması gerekirken 3 kişilik ekip kurulmuştu ve ekip içerisinde bulunan kişilerin lisansları yoktu. Şimdi 9 kişilik komisyon kuruldu olay baştan aşağı inceleniyor. Cezası kesinleşen ve 2 yıl ceza alan müdür yardımcısı ile ilgili süreç devam ediyor. Yani olayla ilgili açılan tüm davaların takibinin sıkı bir şekilde yürütüyoruz. Bu olay aydınlığa çıkana kadar haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu olayda parmağı olan herkes adalet önünde hesap verecek. Camiamızın ve dava arkadaşlarımızın duygusallığını sosyal medya üzerinden istismar edenler var. Dava arkadaşlarımızı kurumlara karşı kışkırtıyorlar ancak bu oyunlara gelmeyeceğiz. Farklı emelleri olanların istismarına açık kapı bırakmayıp fırsatta vermeyeceğiz. Her meseleyi yoldaşlarımızla ve devletimizle birlikte çözecez. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu bizim varlığımızı, yokluluğumuzu, mutluluğu ve sevgilerimizi paylaştığımız yol arkadaşımızdı ve ağabeyimizdi. Tanıdığımız ilk günden itibaren onun ilkesi ve davasının arkasındayız. Liderimizi kaybettiğimizden buğüne kadar Muhsin Yazıcıoğlu’nun çizgisinden ayrılmadık ayrılmayacağız da. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte şahadet şerbeti için kardeşlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.