SEYİT ÖMER YILDIZ

Pandemi kuralları nedeniyle kısıtlamalarla aylardır kapalı olan ve sadece paket servisi yapan cafe ve restoranlar normalleşme açıklamaları ile yeniden kapılarını açmak için hazırlıklara başladı.

Sivas’ta faaliyet gösteren birçok işletmeyi açılış telaşı sararken temizlik ve hazırlıklıklar tüm hızıyla devam ediyor. İşletmeler bundan sonra ki süreçte biraz olsun nefes almaya başlayacaklar.

İşletme sahipleri ise; “ Malum pandemi yüzünden aylardır işyerlerimiz kapalıydı ve sadece paket servislerle ayakta durmaya çalıştık. Ama bizi bitirme noktasına getirdi. En azından normalleşme ile beraber bundan sonra nefes almaya kendimizi toparlamaya çalışacağız” dedi.

Elimizden geldiği kadar hızlı bir şekilde hazır hale geleceğiz diyen esnaflar; “ Umarız ki vaka sayıları bundan sonra artmaz ve bir daha bu mağduriyetleri yaşamayız. Vatandaşlarımızın da pandemi kurallarına dikkat etmelerini önemle rica ediyoruz. Bizlerde zaten işletmelerimizde en üst seviyelerde gerekli tüm kuralları uygulayacağız. Yoksa görüyoruz ki bundan hepimiz etkileniyoruz. İnsanlar gidip sohbet edecek eşi dostu arkdaşı ile hoşça vakit geçirecekleri yer bulamıyor. Bizlerde onlardan mahrum kalıyoruz. Biz hep birlikte güzeliz. Ve inşallah artık eski güzel günlerimize döneriz” diyerek açıklamalarını sonlandırdılar.