Mehmet TIRPAN

Sivas merkeze bağlı Karalar köyü içerisinde bulunan ve köyün üzerine düşerek tehlike arz eden kayaların durumunun incelenmesi hakkında İl Genel Meclisi İçişleri Komisyonu’na verilen önerge sonuçlandı.

Bölgede yaptıkları incelemeler hakkında meclis üyelerine bilgi veren Komisyon Başkanı Ersin Özkan komisyonlarına havale edilen konunun yerinde incelendiğini Merkeze bağlı Karalar Köyüne gidilerek Köy Muhtarı Emin Seçkiner ve köy halkından bilgi aldıklarını söyledi.

Köy halkının zaman zaman yol üzerine düşen kayalardan olumsuz yönde etkilendiğini belirten Özkan: “Yapılan inceleme neticesinde komisyon üyelerince İl özel İdaresi’nin yardımıyla tehlike arz eden kayaların önüne beton set ve çelik hasırla ve risk altında olan evlerin başka bir yere taşınması gerektiği uygun bulunmuştur” dedi.

Yağmur suyu nedeniyle kayaların altındaki toprağın boşaldığını kayaların her an insanlara ve hayvanlara zarar verecek bir yapıya dönüştüğünü aktaran Özkan: “Karalar Köyü 120 hane olup 230 nüfusa sahip olduğu geçimini tarım, hayvancılık ve arıcılık ile sağladığı tespit edildi. Bölgede yaptığımız çalışmalarda Köy Muhtarı Emin Seçkiner, doğa ve hava şartları nedeniyle kayaların altlarının boşalması zamanla heyelan olması nedeniyle kayalar can ve mal güvenliği tehdit ettiğini köy sakinlerinin tedirgin bir şekilde yaşamlarını sürdükleri ifade etti. Yine yaptığımız araştırmada 2014 yılında İl Afet Müdürlüğünün o bölgede bir çalışma yaptığını çalışma yapan mühendisin kaza sonucu kayalıktan düşerek hayatını kayıp ettiğini ve çalışmanın bu sebeple durdurulduğunu öğrendik” ifadelerini kullandı.