Kış mevsiminde artış gören hasta sayısı nedeniyle Acil serviste hizmet veren hekim ve sağlık çalışanı sayısını artırdıklarını aktaran Numune Hastanesi Başhekimi Ertan Temizöz, “Her yıl olduğu gibi bu yılda kış mevsimi dolayısıyla hasta sayısında artış yaşandı. Acil servise başvuran hastalara Fiziki şartlarımızı geliştirerek ve hekim sayımızı artırarak daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Gerekli tedbirleri aldık” dedi.

MEHMET TIRPAN

Numune Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Emin Ertan Temizöz, havaların soğumasının ardından çocuklarda ve yetişkinlerde artan çeşitli hastalıklar sebebi ile Numune Hastanesinin acil servisinde çalışan hekim ve sağlık çalışanı sayısını artırdıklarını söyledi.

Özellikle çocuk hasta sayısında artış yaşandığını aktaran Temizöz, “Çocuk hasta sayımızda son günlerde artış yaşandı. Acildeki yoğunluğu azaltmak ve daha iyi sağlık hizmeti vermek adına Çocuk Acil Servisimizde poliklinik sayısını artırdık. Yine yetişkin acilde de çalışan sayımızı artırdık” dedi.

Acil servisteki toğunluğun kış boyunca devam etmesini beklediklerinin altını çizen Başhekim Temizöz, “Mevsimsel şartlara bağlı olarak başvuru sayısının arttığı Çocuk Acil Servisimizde talebi karşılamak için yeni bir  poliklinik daha açtık. Yeşil, sarı, kırmızı alan ve uzman doktor polikliniğinde 4 hekimin hizmet verdiği Çocuk Acil Servisimizde yeni poliklinik açarak hekim sayımızı 5'e çıkardık. Amacımız Çocuk Acil Servisimize başvuran hastalarımızın hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti alması. Grip genelde influenza virüsüyle oluşan bir enfeksiyon. Genelde aynı ortamlarda bulunan insanlardan öksürme ve aksırma, damlacık yoluyla bulaşma olabiliyor. Bir de dokunma yoluyla oluşabiliyor. Çocuklarda bu tarz bulaşma daha fazla olabilir. Bunun için elleri güzel yıkamak gerekir. Enfeksiyonu yaymamak için hastanın öksürdüğünde-aksırdığında mendil kullanması gerekir. Çocuklarda yüksek ateş ve nefes darlığı oluyorsa hemen en yakın sağlık kuruluşuna gidilmeli. Ayrıca hafif olarak nitelendirilen ve düzelmeyen durumlarda grip durumlarında mutlaka bir hekime başvurulmalıdır. Yetişkin acile de yine müraacaatlar arttı. Hasta herhangi bir mağduriyet yaşamaması için hekim sayımızı artırdık. Fiziki şartlarımızı geliştirerek ve hekim sayımızı artırarak daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Her yıl bu dönemlerde hasta yoğunluğu yaşamaktayız. Bunun için gerekli tedbirleri alıyoruz. Grip enfeksiyonu kış döneminde salgın yaptığından dolayı şu an doluluk oranımız var. Önceki yıllarda bu aylara göre doluluk oranımız aynı” ifadelerini kullandı.