SÜMEYRA DENİZ

Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda acemi eğitimi gören 1997-2 tertip 1'nci Kademe bin 933 er ve 367'nci kısa dönem 139 er için General Şükrü Kanatlı Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi.

 Düzenlenen törene Sivas Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, Garnizon 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip diğer protokol üyeleri ve askerlerin aileleri katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende bin 933 acemi er ve 139 kısa dönem erler yemin etti.

Törende konuşan Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip erlerin ettikleri yeminle  ulusun güvenliğine layık olacaklarını ve Atatürkçü düşünce sistemine  gönülden bağlı kalacaklarını dile getirdi. Kip erlere seslendiği konuşmasında, “Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Cesaretin, fedakarlığın, vefanın ve sadakatin timsali kahraman ordumuz bu yiğit evlatlarımızla gücünü tazelemektedir. Ettiğiniz bu kutsal andın size ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetleri'mize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Tören yürüyüşünün ardından aileleri ile buluşan erler duygu dolu anlar yaşadı.

Düzenlenen yemin töreninde, temel eğitim süresince  başarılı olan erlere belge ve hediyeler verildi.  Tören alanına giren Sibirya Kurt’u cinsi köpek tören alanında çıkmamak için direnmesi askerlere zor anlar yaşatırken konukların tebessüm etmesine sebep oldu.