SÜMEYRA DENİZ

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tan, çalışmaları, projeleri ve hizmetleri hakkında Vali Davut Gül’e brifing verdi.

İlk olarak yatırımlardan bahseden Tan, “Sevgi Çocuk Evleri Sitesi, 2011 yılında istasyon caddesinde şu anda ki Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin yeriydi, sonradan belediye ile anlaşılarak karşılıklı, sevgi evleri şu anda ileride olan bir kurumumuz 9 tane villa tipi ev 1 tane de yönetim binası olarak trampa yapıldı. Bu evlerimizde 7-12 yaş arasında kız ve erkek çocuklarımız kalıyor. 13-18 yaş arasında da yine kız çocuklarımız kalıyor sıfır yaşı da buraya alıyoruz 12 yaşına kadar” dedi.Yeni yapılan huzurevi konusunda bilgi veren Tan, “Projesine 2011 yılında başlandı. İhalesi 16 bin 350 milyon TL’ye mal oldu. Şu anda 14 bin 113 bin TL’si gerçekleştirildi ve yakında bu hizmet binasını açacağız. Bu binamız 92 yatak kapasiteli olacak.  Eski huzurevimizde 72 yatak kapasiteli biliyorsunuz ikisi birlikte toplamda 164 yatak kapasiteli bir huzurevine kavuşmuş olacak ilimiz” şeklinde konuştu. İlçelere yapılacak olan huzur evi projeleri ile ilgili ise Zara ilçesinde bulunan 50 yatak kapasiteli eski bir devlet hastanesi olduğunu kaydeden Tan, “ Bu eski devlet hastanesi atıl durumda olduğu için burayı değerlendirebileceğimizi düşündük ve Ankara’ya bildirdik ve o Zara civarında ki bütün ilçelerimizi kapsayacak şekilde bir huzurevi olarak açmayı planlıyoruz bun konu ile ilgili yazışmalarımız bitti konu şu an Bakanlıkta değerlendirme aşamasında” ifadelerine yer verdi.

Verdikleri hizmetlerden de bahseden Tan, “ Ailelere doğum yardımı, dezavantajlı çocuklara sosyal ve ekonomik anlamda yardım, evde bakım hizmetleri, madde bağımlılığına yönelik çalışmalar ile şehit ve gazi yakınlarına yönelik çeşitli hizmetler sunuyoruz” dedi.

 Vali Gül çocuk bakım evleri ile ilgili, “Sosyal hizmetlere ait Mahalle aralarında 18 tane ev var burada kalan çocuklar, apartman ortasında büyüsünler ve bu evlerin her birinde bizim görevlilerimiz var yani tıpkı bir ev gibi nasıl annesi var babası var yemek yapan var evi düzenleyen var evde gireni çıkanı kontrol eden kendi görevlilerimiz var her evde 3 bakım elemanı 1 öğretmen ve 6 tane kalan çocuğumuz var. Bunların dışında da 9 tane villamız var bu villalarda da yine aile ortamı yine kendi bakıcıları bizim profesyonel personelimiz var orada bakıyoruz. Bize geldikten sonra bazen annesi babası tekrardan almak istiyor, bazen hiç istemiyor, bazen annesi babası vefat etmiş oluyor burada da çocuklar eğer geçici bir süre bizde ise burada koruyucu ailelik devreye giriyor. Koruyucu ailenin mantığı şu evlat edindirmeden farklı olarak, çocukta koruyucu ailede bu sürecin bir gün biteceğini biliyorlar, geçici bir süre birlikte kaldıklarını biliyorlar. Karşılıklı bir sevgi saygı ve emek var. Koruyucu ailelerin dışında da evlat edinmek isteyen aileler oluyor bunları çok titiz bir şekilde inceliyor arkadaşlarımız” dedi.