Sürücülerin can ve mal güvenliğini sağlayarak daha güvenli yolculuk yapabilmelerine olanak tanıyan oto korkuluk çalışmaları Sivas’ta devam edecek. 2017 yılında 70 km oto korkuluk çalışması yapan Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü bu yıl 90 km’lik alanda oto korkuluk çalışmalarını sürdürecek.

Mehmet TIRPAN

Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü, trafik çalışmaları kapsamında yürüttüğü faaliyetlere bu yıl da hız kesmeden devam edecek. Yollarda vatandaşların güvenle seyahat edebilmelerini sağlamak ve trafik kazalarını minimuma indirebilmek amacıyla çalışan Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü, Sivas’ta geçtiğimiz yıl 70 kilometre olarak gerçekleştirdiği oto korkuluk çalışmasını 2018 yılında 90 kilometreye çıkaracak.

Karayolları, yolu belirgin hale getirerek araçların yoldan çıkmasını önleyen ve sürücüler ile yolcuların güvende olmasını sağlayan oto korkuluk çalışmalarının yanı sıra çizgi çalışmasını da son sürat devam edecek. Sivas’ta, 2017’de 2 bin 233 kilometre çizgi çalışması gerçekleştiren Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü bu yıl ise 2 bin 100 kilometre çizgi çalışması gerçekleştirmeyi hedefliyor.