Mehmet TIRPAN

Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar, Kızılay’ın faaliyetleri ve yaptığı çalışmalar hakkında İl Genel Meclisi üyelerine sunum eşliğinde bilgi verdi.

Kızılay Şubesi olarak kan bağışlama noktasında Türkiye Genelinde 81 il içerisinde Sivas’ın 8 sırada yer aldığını aktaran Sarılar, “Kan bağışında bulunan hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bir ünite kan 3 kişiye can sloganıyla hareket ediyoruz. Türkiye’deki kan ihtiyacının yüzde 90/95’ini temin ediyoruz. Türkiye Genelinde 81 il içerisinde Sivas 8’nci sırada” dedi.

Kan bağışlarını il merkezinde bulunan tır yardımıyla ilçelerde ise kan bağışı otobüsü aracılığı ile temin ettiklerinin altını çizen Başkan Sarılar, “Kan bağışında bulunan kişilerin yüzde 90’ını erkeklerden temin ediyoruz. İlimizden temin ettiğimiz yüzde 95’lik oranın yüzde 5’ini ise kadınlar oluşturdu. Kadınları kan vermeye davet ediyorum. Bugün sağlıklıyız ama ne zaman başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Acil kana ihtiyacımız olabilir. Onun için bu kan verme konusunda halkımızın duyarlılığına çok teşekkür ediyorum ama yetmez diyorum. Neden? Bugün biz Türkiye’deki kan ihtiyacının yüzde 90/95’ini temin ediyoruz. Tek yetkili kurum. Diğer kalan kısmı ise belli başlı üniversite hastanelerinin kan alma üniteleri var. Onlar karşılıyor. Burada yalnızca elde ettiğimiz kan sayılarının yüzde 90’ının erkek bağışçılarımızdan olduğunu söylemek istiyorum. Hanımefendi kardeşlerimizden özellikle rica ediyorum. Ben bunu her platforma söylüyorum.                Kan verilirken biraz daha duyarlı olmalarını ve kan vermek için bizim Kızılay kan alma noktalarına müracaat etmelerini özellikle istiyoruz ve bekliyoruz” ifadelerini kullandı.