MEHMET TIRPAN

Memur-Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz, kamu ve eğitim çalışanlarının sorunlarının devam ettiğini, çözüm bekleyen sıkıntılarının olduğunu, zaman içerisinde bu sıkıntıların hepsini çözeceklerini söyledi.

Bugüne kadar çözdükleri sorun sayısının 802 olduğunu, yeni kazanım ve çözümlerle kamu çalışanlarına katkı sunmaya devam edeceklerini aktaran Temiz, “Hiç bir başarı tesadüf değildir. Her başarının arkasında mutlaka ciddi bir manada emek vardır. Hiç bir şey tesadüfen gelişmez. Bu nedenle diğer sendikalarında emeği savunan, emekçinin yanında olduğunu ifade eden diğer sendikalarında hakkı teslim etmelerini beklerdik. Bir çok başarıyı biz elde ettik ama sahiplenenler her zaman oldu.” dedi.

25 EYLÜL’DE 14 BİN TL PROMOSYON VERİLECEK

Hiç bir zaman kırıcı dökücü olmadıklarını, kimseyi üzmeden görevlerini yaparak kamu çalışanlarının haklarını koruduklarını aktaran Başkan Temiz, “Banka promosyonları konusunda attığımız adımla eğitim çalışanlarımızın iyi derecede promosyon almalarını sağladık. Birlikte çalışmanın ürününü el birliği ile aldık. Maaş anlaşmaları öncesi banka müdürleri ile görüştük. En yüksek teklifi veren bankalar ihaleye girdiler. Güzel bir şartname hazırlandı. 8 bin TL ile ihaleye başlandı. Artışların ardından 14 Bin TL ile maaşların alındığı bankada kaldı. 25 Eylül’de arkadaşlarımızın hesabına tek kalemde 14 Bin TL yatacak. Eylül ayında maaşını İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alan arkadaşlarımız 14 Bin TL promosyon alacaklar. 16 ilçenin tamamına da buraya dahil olma imkanı tanınmış oldu. Küçük ilçelerde ihale yapma şansımız yok. Bu ilçelerden de talepler geliyordu. İhalesi biten ihale olmayan 7 ilçemizde promosyondan faydalandı. Bu arkadaşlarımız maaşlarını Sivas’tan aldığında hesaplarına Eylül’de promosyonun tamamı yatacak. İmranlı, Altınyayla ve Doğanşar’da bu promosyonları eğitim çalışanlarımızın alma şansı yoktu. İl dışına tayini çıkan arkadaşlarımızdan da promosyon istenmeyecek. Eylül’de promosyonunu alan Ekim’de başka bir ile giden arkadaşımızdan da bu para istenmeyecek. Yada 2023 yılında emekli olan arkadaşlarımızdan da herhangi bir iade istenmeyecek. Sivas’a tayin gelen kişilerin de süreleri hesaplanarak kalan süre ne kadar ise onun üzerinden promosyonlarını alacaklar.” ifadelerini kullandı.