SÜMEYRA DENİZ

Kütüphane hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Kütüphane daire başkanı Hasan Hasbek kaynaklar ve çalışma saatleri hakkında bilgiler verdi. Hasbek, “Kütüphanemiz 2017 yılında yeni binasına taşındı. Binamız 8 bin metrekare alana sahip olup 4 katlıdır. Binamızda öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabileceği her türlü imkân vardır. Kütüphanemizde 80 bin basılı, 3 milyon elektronik kitabımız, 12 tane veri tabanımız 18 tanede ekoel kapsamında dergimiz var 4 bin adet ise de tezimiz vardır. Kütüphanemiz hafta içi sabah 08.00 akşam 11.00’e kadar açık olup hafta sonları ise sabah 10.00 akşam 19.00’a kadar öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Kütüphanemizden günlük ortalama 1.500 – 2.000, vize ve final haftalarında ise ortalama 4.000 ila 5.000 öğrencimiz faydalanıyor ve şimdiye kadar hiçbir öğrencimizden şikâyet almadık buda bizi sevindiriyor” dedi.

SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE ÇORBA İKRAMI VAR

Özellikle sınav haftasında öğrencilere sıcak çorba ikramı yaptıklarını kaydeden Hasbek, “Öğrencilerimize akşamları çorba sabahları ise simit ve çay ikram ediyoruz buna vesile olan sayın rektörümüze de teşekkür ediyoruz. Biz kütüphanemizde bulunan kitapların çoğunu satın alma yolu ile alıyoruz tabi bu alınan kitaplar öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda alınıyor” şeklinde konuştu.

GECİKME CEZASI OLAN ÖĞRENCİDEN PARA ALINMIYOR

Gecikme cezalarına başka bir yöntem bulduklarını ifade eden Hasbek, “Bizim bank sistemimiz var bankta görevli arkadaşlar öğrencilerimize soruyor, öğrencilerimiz biraz romana karşı daha ilgililer örneğin öğrenci soruyor şu roman var mı? Eğer yoksa bankta çalışan arkadaşım not alıyor onları da Sivas’ta ki kitap evlerinde karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıyeten önemli dairelere resmi yazı yazıyoruz örneğin Türk Dil Kurumu’na, Ankara Valiliği’ne, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’na bunun gibi bağış topluyoruz.  Veyahut gecikme cezasına giren öğrencilerden ücret almıyoruz ona diyoruz ki git bize 10 TL’lik şu roman getir gibi” ifadelerini kullandı.

ÇOK ŞANSLIYIZ

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın kitap konusunda çok hassas olduğunun altını çizen Hasbek, “ Rektörümüz öğrencilerle ilişki konusunda çok hassas, biz mesaiye kaldığımız zaman akşamları geliyor bir bakıyorsun burada öğrencilerle oturuyor dertleşiyor, dinliyor eksiklerini gideriyor. Kütüphanemize karşı çok hassas kitap konusuna çok önem veriyor bu sebeple çok şanslıyız” dedi.