MEHMET TIRPAN

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, 2019 yılı Ağustos ayı itibariyle Sivas merkezde toplam bin 910 üyeye 164 milyon TL kredi kullandırdıklarını söyledi.

Düşük faizli krediler ile esnaf ve sanatkârlara destek olmaya devam ettiklerini aktaran Demirgil, “8 aylık dönem içerisinde Sivas ekonomisine 164 milyon TL sıcak para girişi sağladık. 2019 yılı içerisinde toplam bin 910 üyemize kredi kullandırarak esnaf ve sanatkârlarımıza destek olduk.  2019 yılı sonu itibariyle bu miktarı 200 milyon TL’nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Kooperatif olarak esnaf ve sanatkârlara her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade eden Kooperatif Başkanı Yüksel Demirgil, “Ülke genelinde ve dünyada yaşanan gelişmeler ve ekonomilerdeki dalgalanmalara rağmen Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin esnaf ve sanatkârlara sağladıkları destekler artarak devam ediyor. Kooperatifimizce esnaf ve sanatkârlarımıza kullandırılan ve yüzde 50 devlet destekli düşük faizli krediler piyasa koşulları ve bankalara oranla çok avantajlı olduğu için talepler çok fazla. Biz bu ihtiyaçları karşılamak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Finansman sıkıntısı yaşayan tüm esnaf ve sanatkârlarımızı kooperatifimize beklemekteyiz. Yeni iş kuran, mevcut işini büyütmek isteyen esnaf ve sanatkârlarımızın nakit ihtiyaçlarını karşılayarak ekonomik anlamda rahat nefes almalarını sağlıyoruz. Bir yıllık kredilerde yıllık faiz oranının yüzde 7, bir yılı aşan kredilerde yıllık faiz oranının yüzde 8 olarak uygulanıyor. Kredi kullanan esnaflarımıza 1 yıldan 4 yıla kadar ödeme imkânı sağladığımız gibi ödemeler aylık ve üç aylık dönemler halinde yapılabiliyor. Türkiye genelinde bu faiz oranları ile kredi kullandıran başka bir kurum ya da kuruluş bulunmamaktadır. Esnaf ve sanatkârlarımıza 200 bin TL’ye kadar kredi imkânı sunuyoruz. Ayrıca Esnaf ve sanatkârlarımızın işlemlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak için kooperatifimizde POS cihazı da bulunduruyoruz. Böylece esnaf ve sanatkârlarımız banka kartları ile de o günkü borçlarını ödeme kolaylığına da kavuşmuş oluyorlar” ifadelerini kullandı.