Hüsne AKKAYA

Gençlik merkezinde yediden yetmişe herkes model uçak eğitimi görüyor.

Türk Hava Kurumu bünyesinde Gençlik Merkezi, İhramcızade, Üniversite ve Arı sitesinde açılan model uçak kursunda gönüllü hocalar eşliğinde kursiyerlere model uçak eğitimi veriliyor.

ÇOCUKLARI GÖKYÜZÜ İLE BULUŞUYOR

 

Türk Hava Kurumu Başkanı Sebahattin Erbıyık, “Amacımız gençlere hizmet etmek. Onları kötü alışkanlıklardan korumak. Boş zamanlarını iyi değerlendirmek için Türk hava kurumu olarak, gönüllü öğretmenlerimiz ile birlikte Sivas genelinde kurs açıyoruz. Yaz kurslarımız devam ediyor. kurslarımız gençlik merkezinde var, İhramcızade İş hanında var, diğer bir kurs merkezimizde Arı sitesinde. Birde üniversite de kurs veriyoruz. Okular açıldığı zamanda okulların hemen hemen üçte ikisine yakın kısımda biz isteyen öğrencilerimize ücretsiz planör uçak kursu veriyoruz. Yamaç paraşütü kursu veriyoruz. Biz temel eğitimlerini burada veriyoruz tamamlayıcı eğitimlerini de daha üst seviyedeki eğitim merkezleri olan Eskişehir’deki ve Erzincan’daki eğitim merkezimize çocuklarımızı gönderiyoruz. Böylelikle çocuklar gökyüzü ile buluşuyorlar. Gökyüzünün mavisi ile buluşuyorlar. Onlar için yeni yeni ufuklar açılıyor. Yeni yeni hobiler edinerek, yeni sporlar öğreniyorlar. Böylece ufukları ve hayalleri genişliyor. Burada başarılı olduklarında bizden sertifika da alabilirler”dedi.

 

Model uçak rehber öğretmeni Ayla Çakır ise önümüzdeki aylar içerisinde Bulgaristan’da düzenlenecek olan bir yarışmaya hazırlandıklarını belirterek şöyle konuştu: “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Türkiye genelinde serbest uçuş alanında birincilik, ikincilik ve üçüncülüğü kimse kaptırmıyoruz. Yakın bir tarihte ilimizi ve ülkemizi uluslar arası arenaya taşımak üzere Bulgaristan’da bir yarışmaya katılmayı planlıyoruz. Yaz döneminde çalışmalarımız daha da bir ivme kazanıyor. Gençlik merkezinde yaklaşık 3 grup öğrencimize eğitim veriyoruz. Grubumuzun bir tanesinde profesyonel öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar yer alıyor. Diğer taraftan başlangıç modeli alan küçük çocuklarımız ile devam ediyoruz. Yine talebe olan yaş itibarı ile gruplandırdığımızda bir az daha büyük yaş grubuna sahip öğrencilerimiz de farklı bir sınıfta farklı bir çalışma ile devam ettiriyoruz. Başlangıç modelini yaptıktan sonra çocuklarımız eğer dilerlerse bir üst modele geçiriyoruz. Tabi her biri bizim profesyonel öğrencilerimiz ile bir arada çalıştıkları için genellikle havacılıkla ilgili bütün çalışmalara dahil olmayı istiyorlar. Her biri yarışmacı  olarak devam ettiriyor.”

 

Kursiyerlerden 7 yaşındaki Ali Efe Pekdemir ise ileride büyük bir uçak yapmayı hedeflediğini belirterek, “Bu kursa geldiğimden beri çok güzel projeler yapıyoruz. Hocamı ve ağabeylerimi çok seviyorum. Bir haftadır ki bu kursa geliyorum. Bir hafta içerisinde çıtaları sabitleyerek, kestik, yapıştırdık. Şimdi de kaplamaya geçtim. Bu güzel bir duygu. İleride kocaman bir uçak yapıp uçurmak istiyorum” ifadelerini kullandı.