Mehmet TIRPAN

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Suşehri’ndeki çoğu mahallede içme suyu, alt yapı hatta şebeke hattı olmayan mahallelerin olduğunu göreve geldikten sonra sıkıntıları tek tek çözdüklerini söyledi.

İçme suyunun yanı sıra mahallelerin çamur içinde olduğunu da hatırlatan Yüksel, “Suşehri Belediyesine bağlı 13 mahalle var. Mahallelerin 9 adeti merkeze bağlı. 4 tanesi de dış mahalleler olarak adlandırılıyor. Göllük mahallesi mahalle olarak geçiyordu ama mahalle demeye bin şahit lazımdı. Bu mahallede içme suyu, kanalizasyon ve asfalt namına hiçbir şey yoktu” dedi.

Göreve geldikten kısa süre sonra Göllük mahallesini yaşanabilir bir mahalle haline getirdiklerini aktaran Başkan Yüksel: “Göllük Mahallesi’nin yanı sıra Avculu Mahallesinde sıkıntılar vardı. O bölgede yaşayan hemşerilerimiz yaşam kalitelerini artırdık. Dış mahallelerden Öksülü Mahallesi 50-60 yıllık bir mahalle olmasına rağmen gerçekten hizmetten geri kalmış bir mahallemizdi. O bölgede sıcak asfalt, içme suyu sıkıntılarını giderdik. Dış mahalle olarak adlandırdığımız Kış Mahallesinin 70 yıldır mahalle olduğu söylenir fakat geldiğimiz güne kadar mahallede şebeke suyunun olmadığını gördük. O mahalleye ilk defa içme suyunu getirdik. Suşehri hiç sıcak asfaltla tanışmamış bir ilçeydi. Bugüne kadar 180 bin m2 alanda 18 bin ton sıcak asfalt kullanarak yolları yaptık. Asfalt yaptığımız yerlerde içme suyu, doğalgaz, yağmur suyu hatları ve elektrik hatlarının birçoğunu yer altın indirerek yaptık. Yer altını bitirmeden yer üstüne başlamadık. 100 bin m2’lik bir alanda da kilit parke uygulaması yaptık. 200 bin m2’lik alanda da sati kaplama yaptık. Göreve geldiğimiz ilk yıl vatandaşın ayağını çamurdan kestik, içme suyu sıkıntılarını giderdik. Yağmur suyu ile ilgili çalışma yaptık. 7 kilometrelik bir alanda yağmur sularını şehir dışına aktarmayı başarabildik. Elektrik hatlarının yer altına alınmasını sağladık. 13 mahallede 1 ana arter kaldı. Ana caddelerde fiber optik ve telefon kablolarını da yer altına aldırdık. Doğalgazla ilgili 2017 yılında Bin 300 kişiye abonelik verildi. Doğalgazda İmar olarak ilçemizde problemler yaşıyoruz. Şuanda imarla ilgili yenileme planı yapıyoruz. İhalesini yaptık. Revizyon yapıp imardaki düzensizlikleri yok etmeye çalışıyoruz. İmarda yol gözükmüyor vatandaş oraya ev yapmış vatandaşa doğalgaz veremiyoruz. 18. Madde uygulaması yaparak mağduriyeti gidereceğiz” ifadelerini kullandı.