MELTEM DUMAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Belediye aracılığı ile eğitime yönelik yapılan yatırımlar hakkında bilgiler vererek, 70 okulun öğretmen odasının yenilenerek açıldığını söyledi.

Eğitim camiası için ellerinden gelen her türlü konuda çalışacaklarının altını çizen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ilk kez bir belediyenin öğretmen odalarını yenilediğini ifade ederek okullara yönelik hizmetlerin devam edeceğinin müjdesini verdi.

Belediye olarak eğitim camiasının her zaman yanında olduklarını hatırlatan Başkan Bilgin, “İnsanları diğerlerinden ayıran en önemli özellik akıldır. Akıl cevherinin işlenmesinin yegane yolu ise eğitimden geçmektedir. Eğitim insanlık tarihi kadar eski yaşamın vazgeçilmez bir unsuru ve geleceğe yön verecek hakimiyetin anahtarıdır. En iyi yatırımın insana olduğundan hareketle geleceğimizin  teminatı olan öğrencilerimizin fedakar öğretmenlerimize ve dolayısıyla milli eğitim camiamıza büyük önem veriyoruz. Bu anlamda okullarımıza var ise eksiklikler, noksanlıklar ufak dokunuşlarla giderip çözüm odaklı bir hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. 2 buçuk yıllık görev zarfımız boyunca hep şunu söyledik Sivas Belediyesi olarak şehrin her alanda her noktası olacağız. Adeta Sivas Belediyesi olarak şehrin kılcal damarı olarak her anlamda hemşerilerimize hizmet etmek, her alanda onları daha da mutlu kılacak hizmetler yapmak üzere çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 “ÖĞRETMENLER ODASI OKULUN MUTFAĞIDIR”

Bir okulun en önemli mutfağının öğretmenler odası olduğunun altını çizen Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan ise, “ Böyle bir anlamlı günde burada bizim paydaşlarımız olan okul aile birliklerinin katkıları, onların bizlerle okullarda yapmış oldukları işbirliklerinden dolayı öncelikle onlara teşekkür ediyorum. Bize eğitim-öğretim alanında her türlü yardımı yapan, destek veren bir öğretmen gibi düşünen değerli valimize huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Bunun yanında yine aynı şeyi yaşatan ve bize paydaş olarak öğretmenlerimizin odası çok huzurlu olması gerekiyor. Çok değerli Belediye Başkanımıza ve tüm ekip çalışanlarına da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“EĞİTİM CAMİASININ YANINDAYIZ”

Eğitim camiası için  yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Bilgin ve ekibine teşekkür eden Vali Salih Ayhan da, “Türkiye’de örnek bir projeyi de hayata geçirmiş olduk. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimizin huzur içinde bulunmasını önemsediğimizi bilmenizi istiyorum. Bu anlamda Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, Sivas merkezde bulunan 70 okulumuzun öğretmenler odasını yenileyerek günümüz teknolojisine uygun olarak donattı. Eğitime yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Onun içinde bizlerde eğitim camiasının her daim yanında olduğumuzu söylemek istiyorum. Öğretmenler odası, kurumsal kimliğin yeşerdiği, aidiyetin güçlendiği ve ekip ruhunun geliştiği özel alanlardır. Bu alanların en modern en nezih standartlara ulaşması adına yapılan çalışmaların eğitime doğrudan yapılan destekler olduğunu belirtti.

Programın sonunda Selçuk Anadolu Lisesi'nden Edebiyat Öğretmeni olan Seyit Karataş, öğrencisi olan Hilmi Bilgin'e okul diplomasını hediye etti.