HABER MERKEZİ

Hayata geçirilen “Bir Milyon Öğrenci Sinema ile Buluşuyor” projesiyle Sivas’ta 7 bin 856 öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı makamlarınca belirlenen “120”, “Ertuğrul 1890”, “Son Mektup”, “Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu” ve “İksir” adlı filmleri izleme imkânı bulacak.

Sivas’ta öğrenciler proje kapsamında “120” adlı sinema filmini izledi. Öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Halit Karakoç eşlik etti.

 

Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, özellikle dezavantajlı bölgelerde bulunan ve daha önce hiç sinemaya gitmemiş öğrenciler başta olmak üzere günde yaklaşık 250 kişilik öğrenci gurubunun sinema ile buluşturulacağını belirtti. Aksoy, ““Özellikle dezavantajlı bölgelerden hiç sinemaya gelmemiş öğrencilerimizden başlamak üzere günde yaklaşık 250 öğrencimizi sinemaya getirip bakanlığımızın belirlemiş olduğu filmleri izlemelerini sağlayacağız. Buradaki amaç çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlamak, çevre ile iletişimini artırmak, hayal gücünü ve dünyasını geliştirerek Türk milli eğitim sistemine katkıda bulunmaktır. Bu manada bu programda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize verdiği destekten dolayı Türkiye Belediyeler Birliği namına Belediye Başkanımız Sami Aydın ve Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Özaydın’a, Kültür Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Halit Karakoç ise Sivas’ta proje kapsamında sinemaya gidecek öğrenci kontenjanının 7 bin 856 olarak belirlendiğini ekledi.