Mehmet TIRPAN

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, “2017 yılı içerisinde Sivas İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce kırsaldaki vatandaşların daha temiz bir çevrede yaşaması için köylerde ve ilçelerde doğaya zarar veren 7 bin 800 ton çöpün toplandığını söyledi.

‘Köylerimize Hizmette Şimdi Sıra Temizlikte’ projesi kapsamında çöp toplama hizmetinin devam ettiğinin altını çizen Kaya; “Merkeze bağlı tüm köylerden bin 947, Altınyayla’da 285, Doğanşar’da 115, Gemerek’te 368, Gölova’da 220, Hafik’te 274, Kangal’dan 234, Şarkışla’da 850, Yıldızeli’nde 249 ve Zara’dan Nüfusu 75 üzeri olan 49 köyde 508 çöp konteynırı var” dedi.

 Toplanan çöplerin çöp toplama sahasına döküldüğünü ifade eden Kaya: “Biz ilçelerdeki ve köylerdeki 5 bin 50 çöp konteynırından 2017 yılında 7 bin 800 ton çöp toplayarak sağlıklı bir şekilde çöplerin bertaraf edilmesini sağladık. Bundan sonraki hedefimiz kapasiteyi artırmak. Belediyelerle protokol kapsamında ortak çalışıyoruz. Biz onlara gerekli olan maliyeti karşılıyoruz. Onlarda imkânları doğrultusunda köylerdeki çöpleri topluyorlar. İl Özel İdaresi Türkiye çapında yapılan çalışmalar ve iş yürütülebilirliği ortaya konduğunda Türkiye’deki en hızlı çalışan en çok üreten en başarılı Özel İdare olmaya adaydır. Bu başarının ardında karar mekanizması yani Meclis üyeleri var. Sivas gerçekten geniş ve zor bir coğrafya sahip. İl Özel İdaresi şehir merkezinde, ilçelerde ve kırsal alanda oldukça fazla faaliyet gösteriyor. İlimizin lokomotifi İl Özel İdaresidir desem abartmış olmayız. Merkezin dışında kırsalda hizmet yürütmek gerçekten zor. Dağınık bir yerleşim yerine sahibiz. Böylesine zor şartlarda hizmet etmek büyük bir fedakârlık istiyor. Bizde elimizden geldiği kadar fedakarlık yapıyoruz” ifadelerini kullandı.