MELTEM DUMAN

İl Koordinasyon Kurulu’nun 4. toplantısı Vali Salih Ayhan Başkanlığında Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, Kaymakamlar ve Kurum Müdürleri ve bazı Oda Başkanlarının katılımı ile İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

İlk olarak salgın sürecinde yaşanan gelişmeler ve okullardaki vaka sayılarına değinen Vali Salih Ayhan, “Hiçbir okulumuz kapalı değil. 6 bin 500 derslikten sadece 314 sınıfta vaka veya yakın temas nedeniyle eğitim öğretime ara verildi. Bunların 245’inin karantina süreleri doldu. Şu an sadece 69 sınıfımızda karantina uygulaması devam etmekte. Orana baktığımızda çok düşük bir rakam olduğu görülmektedir” dedi.

Birinci önceliklerinin halen salgınla mücadele olduğunun altını çizen Vali Ayhan, “Uzun bir aranın ardından ilköğretimde ve ortaöğretimde toplam 115 bin 593, Yükseköğretimde yaklaşık 48 bin öğrencimizle yüz yüze eğitime başlandı. Eğitim öğretim noktasında sorumluluğumuzun çok daha fazla arttığı aşikardır. Eğitim öğretimin kesintisiz bir şekilde devam etmesini sağlamak durumundayız. Bu konuda da oldukça fazla gayret gösteriyoruz. Orana bakıldığında rakamların düşük olduğunu görmekteyiz. Bu konuda eğitim camiasındaki öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimizde oldukça iyi gayret gösteriyor. Okulları sürekli geziyoruz. Herhangi bir sorun olduğunda anında müdahale edip gerekli önlemleri alıyoruz. Bu konudaki hassasiyetimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.