Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, 6. Bölge teşviklerinin yasanın yürürlüğü girmesi halinde Sivas’ın hak ettiği yatırımlarla bir sanayi şehrine dönüşeceğini belirterek, diğer yandan göreve geldikleri 8 ayda 4 fabrikayı Sivas’a kazandırdıklarını belirtti.

MEHMET TIRPAN

2019 yılının ilk Meclis toplantısı Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Sivas Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, yeni yılda 2. Müjdeli haberi açıkladı. Eken, “ Üyelerimizin Odamızdan daha hızlı ve kaliteli hizmet almalarını sağlamak amacıyla Oda Kayıt Belgelerinin ücretsiz vermeye başlamıştık. Şimdi de Tapu Müdürlüğü ile yapılan mutabakat sonucunda üyelerimizden Tapu Yetki Belgesi ve imza sirküsü artık istenmeyecek. Bu belge için 180 TL ödenmeyecek. Sadece MERSİS no ile gidilip işlemler yapılabilecek. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

4. FABRİKAYA YER TAHSİS EDİYORUZ

Göreve geldikleri 8 ayda 4 fabrikayı Sivas’a kazandırdıklarını ifade eden Eken, “Yasin Tekstil, Uçar Akü Fabrikası ve kozmetik fabrikasının ardından Şafak 58 firmasının sahibi hemşehrimiz Ahmet Daştan Organize Sanayi Bölgesinde fabrika kurma kararı aldı. Sivas´ta askeri materyaller üretecek olan firma ile görüşerek, OSB´de yer tahsisini yapıyoruz. İlk etapta 50 kişiye istihdam sağlayacak ve iç piyasa ve ihracata dönük üretim yapacak olan firmamızda ilimize hayırlı olsun.

“6. BÖLGE” SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

Sivas’ta 6. Bölge teşviklerinin yasanın yürürlüğü girmesi halinde Sivas’ın hak ettiği yatırımlarla bir sanayi şehrine dönüşeceğini söyledi. Eken, 6. Bölgenin gündemlerinin en önemli maddesi olduğunu ve tüm Sivaslıları bu konuya sahip çıkmaya davet etti. “Sivas, sanayileşir büyürse, tüm şehir zenginleşir” diyen Eken, “Amacımız Sivas’ın komşu illerle olan rekabet gücünü artırmak ve yeni yatırımlarda söz sahibi olmasını sağlamaktır. Geçmiş dönemde yapılan kamu hesaplamalarından dolayı maalesef teşviklerde yanlış sıralamaya konulmamız yatırımların gelmemesine neden olmuştur. Yeni kurulan ve Sivas için büyük bir şans olarak gördüğümüz  Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin de alt yapı ihalesi 150 milyon lira bedelle yapılmıştır. Bu büyük yatırım, 6. Bölgenin yürürlüğe girmemesi haline amacına ulaşmayacaktır. Ayrıca,  bu yatırımla entegre bir şekilde düşünülen Lojistik Köy projesinin de ihalesinin acilen tamamlanması gerekmektedir” dedi.

KOBİLERİMİZ İÇİN CAN SUYU OLMUŞTUR

Başkan Mustafa Eken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan KOBİ Değer Kredisi'ni de değerlendirdi. Eken şunları söyledi; “İçerisinde bulunduğumuz kritik dönemde kaynağa erişimde büyük sorun yaşayan KOBİ’lerimiz için bu paket tam bir can suyu olmuştur.   “Reel sektöre destek; kart borcuna taksit, 350 bin esnafa 22 milyar lira krediden sonra bugün KOBİ Değer Kredisi ile KOBİ’lerimizin önü açılacaktır. Hükümetimizin üst üste yaptığı müjdeli açıklamalar reel sektörün sadece finansal açıdan değil, moral ve motivasyon olarak da üst seviyeye çıkmıştır. 13 bankanın katılımıyla sağlanan KOBİ Değer Kredisi destek paketi ekonomimizin bel kemiğini oluşturan KOBİ'lerimizin finansman ihtiyacının karşılanması, istihdam, üretim ve yatırım konularında itici güç olacaktır. Başta imalatçı ve ihracatçılar olmak üzere, yıllık cirosu 25 milyon liranın altında olan işletmelerimiz toplam 20 milyar liralık paketten yararlanarak, rahat nefes alıp faaliyetlerini sürdüreceklerdir. 6 ay geri ödemesiz ve aylık yüzde 1,54 faiz oranıyla verilecek kredi KOBİ'lerin faaliyetlerini artıracak, bu da bir anlamda ekonomideki çarkların yeniden hızlanarak dönmesine katkı sağlayacaktır. Bu kritik dönemde firmalarımızı yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz."