Mehmet TIRPAN

Karayolları 16. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan çalışmaları değerlendirdi. 2017 yılında il genelinde 58 projenin sürdüğünü söyleyen Aslan, projelerin toplam ödeneklerinin 4 milyar 591 milyon TL olduğunu belirtti. Bugüne kadar Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü’nün 1 milyar 829 Milyon TL’lik gerçekleşme sağladığını söyleyen Aslan, Parasal ve fiziki gerçekleştirmelerin sürdürüleceğini söyledi.

Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü olarak il sınırları içerisinde devam eden 58 projenin olduğunu vurgulayan Aydoğan; “58 projemizin 53 ulaşım sektöründe, 5 adeti Turizm sektöründe. Toplam proje tutarlarımız 4 milyar 591 milyon. Önceki yıl harcanan para 1 milyar 829 milyon. 2017 yılı sene başı ödeneğimiz 84 milyondu dönem sonu harcamamız 283 milyon. Devam eden projemiz 32 adet başlanmayan projemiz ise 8 adet. Başlanmayan işlerle ilgili proje çalışmaları devam ediyor” dedi.

Şehirde birçok kurumla ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Karayolları 16. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan, “Sıcak Çermik ile Yıldız Dağı arasında yapılacak olan yeni yol ile ilgili bilgiler veren Aslan, “Sıcak Çermik ile Yıldız Dağı arasında kavşak inşaatımız var. 2017 yılında çalışmalarımız başladı. Bu yıl tamamlamayı hedefliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile ilgili bulvar çalışmamız tamamlandı. İhalesini yaptık. İlgili firmaya yer teslimi yaptık. Hava şartları el verirse çalışmalara başlayacak durumdayız. Numune Hastanesi’nin orada yaşanan trafik sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla o bölgeye kavşak yapacağız. Çalışmalarımızı başlattık. Çevre yolumuzda orta refüj çalışmalarını tamamladık.  Geminbeli tünelimiz de çalışmalar sürdürülüyor. Kazı çalışmaları devam ediyor. Zara – Geminbeli – Suşehri yolu 43 kilometre bölünmüş yol ve satıh kaplama olarak tamamlandı. Geminbeli tünelimiz 2 tüp bin 300 metre bir tüpün uzunluğu olmak üzere tünelde çalışmalarımız sürüyor. Sivas – Paşabahçe – Karaçayır güzergâhı 24 KM olarak tamamlandı. Bu yolun devamındaki kısımda ise yol kalitesi çok düşük. Burada da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sivas – Malatya yolundaki çalışmalarının iki kısım halinde devam ediyor. İlk 51 kilometrelik kısmın 30 kilometresi tamamlandı. Kangal – Divriği – Arapgir yolunda 40 km alanda çalışmalarımızı tamamladık” ifadelerini kullandı.