MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Organ nakli konusunda iyi bir noktaya gelindiğini, Organ Nakil Merkezinde kısa sürede 6 nakil yapıldığını söyledi.

Şuanda 50’yi aşkın hastanın organ nakli beklediğinin altını çizen Başhekim Doğan, “Nakil Merkezimizde bir taraftan organ nakli yaptık bir taraftan da kronik böbrek hastalarının takibini yapıp nakil bekleyen hastalara yönelik liste hazırladık. Oluşturduğumuz nakil bekleyen hasta listesini Sağlık Bakanlığına ve Organ Nakil Merkezine bildirdik” dedi.

6 Hastaya böbrek nakli yaptıklarını ve karaciğer naklide yapmayı planladıklarını aktaran Doğan, “Organ bulunup Organ Nakil Merkezinden onay gelmesi halinde nakiller yapıyoruz. Yakın zamanda Canlı hastalardan başka bir hastaya da nakil yapmaya planlıyoruz. Ekibimiz ve hocalarımız çok iyi işler ortaya çıkarıyor. Organ nakli yaptığımız hastalar belirli bir süre gözetimde tutuyoruz. Çok şükür şuana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Ancak organ nakli konusunda Avrupa ülkelerine göre biraz geri plandayız. Organ bağışına destek olalım. O kadar çok organ bekleyen hasta var ki 1 kişi 5 kişiye çare olabiliyor. Bu konuda halkımızın biraz daha duyarlı olmasını bekliyoruz. 18 yaşını doldurmuş ve akli melekelere sahip her birey kendi isteği ile bağışta bulunabilir. Bu konuda zaman zaman organ bağışına dikkat çekmek amacı ile de farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz”