Mehmet TIRPAN

Sivas Doğalgaz Dağıtım AŞ (SİDAŞ) Bölge Müdürü İnan Yıldırım, Sivas Merkezde çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. İlçelerde ise doğalgaz hattı ve istasyon çalışmalarının sürdüğünü belirten Yıldırım: “Lisans Genişlemesi kapsamına alınan 5 ilçe ve 1 beldemiz var. 9 Bölgede faaliyet gösterir olacağız. 2017 yılının son çeyreğinde 5 ilçeye ve 1 beldeye doğalgaz vermeyi planlıyoruz. Kangal’da Dağıtım istasyonu hariç bitmek üzere. Bu ay test çalışmalarına başlayacağız” dedi

Kurban Bayramından önce Şarkışla ilçesine bağlı Gürçayır beldesinde doğalgaz kullanımına başlanacağını vurgulayan Yıldırım: “2017 yılının son çeyreğinde dağıtım istasyonları ile ilgili işler bittikten sonra sırayla ilçelerin gaz arzını sağlayacağız. İlçelerde istasyon yerlerinin alımını yaptık. Karayolları, DSİ ve Demiryolları ile protokollerimizi yaptık. Sivas’a 75-80 milyon civarında yatırım planlıyoruz. Zara ve Gemerek’te çalışıyoruz. Divriği ve Güründe sezonu bitireceğiz. Sivas’taki göç problemini önleme adına da ilçelere doğalgazın gitmesi bence yapılacak en iyi hamlelerden bir tanesi. İlçelere doğalgazın gitmesi belki insanları ilçelere ve köylere geri dönüşü sağlayabilir. İnşallah etkilerini 3-5 sene içerisinde göreceğiz. İlçelere daha iyi hizmet sunarak göçün önüne geçmeyi planlıyoruz. Ağustos ayı itibari ile ilçelerdeki şubelerimizi de açmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni değişen yönetmelik hakkında da bilgi veren Yıldırm, “Resmi tatillerden bir gün öncesinde gaz kesimi yapmayacağız. Yine bayramlarda arefe gününden bir gün önce gaz kesimi yapmayacağız. Cuma günleri yine borçtan dolayı gaz kesimleri yapmayacağız. Kaçak kullanım ve usulsüz kullanımlara anında müdahale edilecek. Tüketimi 50 m3 yani 45-50 TL civarındaki olan tüketimleri artık faturalandırmayacağız. Tüketim bir sonraki aya aktarılacak. Ama yinede aylık faturalarını ödemek isteyen vatandaşlar sayaç içerisindeki rakamsal verileri kaydederek faturalandırma yapıp ödeme yapabilirler” şeklinde sözlerine son verdi.