MEHMET TIRPAN

Tarım ve Orman Bakanlığınca düzenlenen, ‘11 Milyon Ağaç Bugün Fidan, Yarın Nefes’ programı kapsamında Sivas'ta 5 bin öğrenci, öğretmenleri ile birlikte 30 bin fidanı toprakla buluşturdu.

İşhan Köyü mevkiindeki ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ile Şube Müdürleri Mehmet Başcil ve Hülya Bozbıyık da katıldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle birlikte fidan diken Savaşçı, daha sonra fidanlara can suyu verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen programa öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile destek verdiklerini belirten Savaşçı, "Hem geleceğimize nefes olmak hem de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bilinçlendirmek adına çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Öğrencilerimizle birlikte 30 bin fidanı toprakla buluşturduk. İnşallah bugün diktiğimiz bu fidanlar yarınlarımıza nefes olacak hem ilimiz, hem ülkemiz daha yeşil bir doğaya kavuşacak" ifadelerini kullandı.