Mehmet TIRPAN

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Hayat Ağacı Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Gıda Bankası’nı gezerek çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Hayat Ağacı Derneği’nden aylık ortalama bin 250 civarında ailenin ücretsiz alışveriş yaptığını belirten Başkan Aydın, Ramazan ayına mahsus olmak üzere ilave olarak 5 bin civarında aileye Ramazan Gıdası şeklinde alışveriş yaptırılacağını söyledi.

Hayat Ağacı Derneği’nin sadece Ramazan ayında değil, yılın 11 ayında ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduğunu kaydeden Başkan Aydın, “Yardıma ihtiyacı olan kimselerin, evinde huzurlu ve mutlu olmasını sağlamak için Gıda Bankası’na katkı sağlayan hayır sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yardıma muhtaç kimselerin Gıda Bankası’ndan ücretsiz alışveriş yaptığını, buna ilave olarak et ve sucuk gibi gıda maddelerinin limit dışı olduğunu belirten Başkan Aydın, “Ailelerin, yıl içerisinde giyim ve kırtasiye yardımından da yararlanıyor. Yine Ramazan ayında Buruciye Medresesi yanında kurulan İftar Çadırında Ramazan süresince en az 2 bin kişiye iftar verilecek. Buraya zengin fakir ayrımı olmadan isteyen herkes kayılabilir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi kimselerin evinde iftar yapmaya devam edeceğiz. Misafir olacağımız ailelerin yiyecek ve içeceklerini biz temin edeceğiz” ifadelerini kullandı.