MEHMET TIRPAN

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, Sivas genelinde 5 bin 800 kişiye evinde bakım hizmeti verildiğini söyledi.

Aile bütünlüğünü bozmamak adına engelli ve ağır hastaların bakımlarının kendi evlerinde rahat bir şekilde yapılması noktasında ailelere maddi destek verdiklerini aktaran İl Müdürü Tan, “Bakanlığımız engelli veya ağır hastası olan vatandaşlara diyor ki sen engelline veya hastana kendi evinde bak gelirinde düşükse biz sana destek verelim diyor. Aileler zaten hasta veya engelli yakınlarını bize vermek istemiyor. Bu ailelerin çoğunun da geliri düşük oluyor. Biz bu ailelerimize gelir durumuna göre ödeme yapıyoruz” dedi.

Evde bakım konusunda devletin 2020 yılında 104 milyon TL ailelere destekte bulunduğunu aktaran Tan, “Evde bakım hizmeti alan engellilerimizi ve hastalarımız sık sık ziyaret ediyoruz. Ailelerle görüşüp herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyoruz. Aynı zamanda ailelerin hastalara bakıp bakmadığını da denetliyoruz. Ancak Sivas’ta öyle güzel bir kültür var ki insanlar aile çok iyi bakıyor. Evde bakım hizmetinin yanı sıra evlerinde tek yaşayan 65 yaş üstü insanları da ziyaret ediyoruz. Bu konuda bizim merkezde tespit ettiğimiz yaklaşık 350 kişi var. Sosyal Yardımlaşma ile beraber ortaklaşa bu insanları sürekli ziyaret ediyoruz. Yaşlı insanların bir isteklerinin olup olmadığını soruyoruz. İhtiyaçları varsa karşılıyoruz. Devletimizin sunmuş olduğu hizmetlerden vatandaşlarımızın faydalanmalarını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.