Mehmet TIRPAN

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, 2017 yılında köy içi kilitli parke taşında rekor kırıldığını, bu sene hedeflerinin bu rekorunda üstüne çıkmak olduğunu söyledi.

Kırsala daha fazla hizmet etmek için mücadele vereceklerinin altını çizen Mehmet Nebi Kaya, “KÖYDES kapsamında 2018 yılı içerisinde il genelinde 484 bin m² parke taşı döşenecek. İl Özel İdaresi kaynaklarını da hesaba katarsak 700 bin m² kilitli parke taşı kırsalla buluşacak. Öte yandan, ‘Yüksek Planlama Kurulu’ kararı gereğince ilk kez bu yıl köy yollarımızda sıcak asfalt uygulamasına geçilecek” dedi.

Toplamda 66 milyon TL ödeneği köylerdeki yaşam standartlarını yükseltmek için kullanacaklarının altını çizen Kaya, “İnşallah bu paranın hakkını vererek hizmetleri gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda

‘Her mevsim köylerde temiz bir çevre’ sloganıyla yola çıktık. 2018 yılı içerisinde 1250 adet yeni çöp konteyner alarak köylerimize dağıtacağız ve evsel atıkları toplayarak bertaraf edeceğiz. Diğer yandan tarihi eserlerimize yönelik restorasyon çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Divriği’de süren restorasyon çalışmalarının birkaç ay içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.