Sümeyra DENİZ

Toplumda ki dezavantajlı kişilerin istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi amacı ile yapılan İş’de umut, İş’de güç projesinin çalıştayında sorunlar ve çözüm önerileri görüşülmeye devam ediliyor. Çalıştayda konuşan Sivas İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Canpolat, istihdamın her hanenin ve kurumların problemi olduğuna dikkat çekerek, “Böyle ortak bir problemin çözümünde de hep birlikte el ele vererek iş birliği ile hareket ederek çözüme kavuşturulabilir. Bu özel olarak Sivas’ta bunu yoğun bir şekilde yaşıyoruz zaten Valiliğimiz, Belediyemiz İl Özel İdaremiz, Milli Eğitim Bakanlığımız, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ilçeler ve il bazında ki diğer üniversitemiz sanayi ticaret odamız gibi paydaşlarımızla birlikte tam bir uyum içerisinde insanlarımızın uygun alanlarda istihdam edebilmeleri için çalışmalar gösteriyoruz” dedi.

Toplumda ki dezavantajlı grupların istihdam ettirilmesinde paydaş birçok grubun iş birliği ile çalışmasının önemli olduğuna dikkat çeken Canpolat, “Kamu zaten dezavantajlı grupların istihdamı için çeşitli kanuni düzenlemeler yapmış durumda. Engelli diye addettiğimiz toplumda ki dezavantajlı grupların istihdamı son derece önemsediğimiz bir konu bu sene bir çalışma ile 8 aylık bir dönem içerisinde Sivas ilinde 400’ün üzerinde engelli kardeşimizi özel sektörde istihdam ettirdik. Bu ciddi mana da Sivas için değerli” şeklinde konuştu.

Toplum yararına çalışma programından da bahseden Canpolat, “ Toplum yararına çalışma programlarımız var bu programlarımızda da bayanlar öncelikli unsur. Şu anda ilimizde 3 binin üzerinde toplum yararına çalışma programından yararlanan hâlihazırda personelimiz var bu personelin de büyük çoğunluğu bayanlardan ve dezavantajlı gruplardan yani 35 yaş üzerinde ki erkekler engelliler ve eski hükümlüler bu anlamda biz kurumların bu tip faaliyetlerde iş birliği içerisinde çalışmasını önemsiyoruz” ifadelerine yer verdi.