ÜMİT KARAKAYA

Sivas'ta İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik il genelinde ‘40 Hadis Yarışması’ düzenlenecek. Gerçekleştirilecek olan yarışmada ilk 3’e giren öğrencilere ödül verilecek. Gerçekleştirilecek olan yarışma ile ilgili Sivas İmam Hatipliler Derneği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Milli Eğitim Müdürlüğünde imzalanan protokolün ardından yapılacak yarışma ile ilgili bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, il genelinde düzenlenmesi planlanan yarışma için hazırlanan kitapçıkların okullara dağıtılacağını ve okullarda yapılacak elemelerle okul birincilerinin belirleneceğini, okul birincilerinin de Nisan ayında düzenlenmesi planlanan final yarışmasına katılacaklarını söyledi.

İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hüseyin Duman ise yarışmada dereceye giren öğrenciler için planlanan ödüller hakkında bilgi verdi.

Duman; birinciye 3, ikinciye 2, üçüncüye ise 1 çeyrek altın hediye edilecek olan yarışmada 4-10 arasında derece elde eden 7 öğrenciye ise mansiyon ödülü olarak gram altın hediye edileceğini kaydetti.