SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ta sanayi sitesinde dört nesildir balta imalatı yapan 63 yaşındaki  Kadir Demirezen 48 yıldır yaptığı baltaları satmaya devam ediyor.

Yaptığı baltalarla ilgi açıklama yapan Demirezen; “ Ben bu işe çocukluğumda başladım. Dört nesildir demircilikle uğraşıyoruz, aslında demirle ilgili birçok şeyi yapıyoruz ama daha çok balta traktör bıçakları o tarz biraz daha ağır demir işleri ile uğraşıyoruz. Ancak günümüzde insanlar daha çok bana balta yaptırmak için geliyorlar” dedi.

Kurban bayramının yaklaşması nedeniyle balta imalatı hız kazandı diyen Demirezen; “ Malum önümüz kurban bayramı, insanlarda bu sıralar baltaları hazır almak yerine gelip burada sıfırdan yaptırıyorlar, tabi köylerinde odun kesmek için kullananlar da var. Hayatım burada bu demir ocağı, örs ve çekiç arasında geçti. Bizimki öyle fabrika işi değil eski nesil demiri döve döve, suyunu vere vere işliyoruz. Yorucu ancak onada yapacak birşey yok, hayatımız böyle. Birde bura da ben balta yaparken müşteriler bir taraftan da gelip izliyorlar. Artık bu tarz imalatları görmek kolay değil o nedenle de ilgi çekiyor” ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarımla, eşimle dostumla güle eğlene çalışıyoruz diyen Kadir Demirezen; “ İşyerinde ben çalışırken arkadaşlarımda genellikle yanımda oluyorlar. Onlarda yaptığım işe bakarak eskilere dalıyor, o nedenle yanımda eşim dostum eksik olmaz. Şaka mahiyetli ben sürekli bağırıyorum, bazı işlerimi onlara yaptırıyorum. Yardımlaşıyoruz yani , bu yaşıma kadar beş çocuk büyüttüm ve şuanda hala elim bu çekici tutuyor her gün yüzlerce çekiç darbesi vuruyorum demirlere. Allah sağlık verdikçe de işimin başında olacağım” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.