SEYİT ÖMER YILDIZ

Tozanlı Vadisi Organik Arı Yetiştiriciliği Projesi Kapsamında Organik Kovan ve Temel Petek Dağıtım Töreni Vali Salih Ayhan ve arıcıların katılımı ile gerçekleştirildi, programda 30 arıcıya 3 bin kovan ve peteklerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Sivas’ın arıcılıkta bir üs olduğunu dile getiren Vali Salih Ayhan; “ Sadece kendi üreticileri değil birçok komşu iller içinde önemli bir merkez. Dolayısı ile başka yerler başka iller buranın bu gücünün, bu potansiyelinin farkında. İnşallah biz kendi gücümüzün de farkına vararak da, daha fazla destek olarak da arıcılarımızı destekleyeceğiz. Daha öncede birçok kez ifade ettim. İlimizin kalkınması için tarım ve hayvancılık bizim için en önemli sektörlerden birisi. Bu sektörlerden içerisinde arıcılık gerçekten çok çok üzerinde durduğumuz önemli bir sektördür” dedi.

Ayhan; “ Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün, İl Özel İdaremiz ve DAP desteği ile gerçekleştirdiği proje ile bugün 30 arıcımıza 3000 adet organik kovan ve 3000 kg analizli temel petek dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında iki yıl boyunca sertifikasyon desteğini de sağlayacağız. Tarım ve Hayvancılığın her alanında prestij projelerle ilimize değer katmaya devam edeceğiz. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor, projemizin şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra ise 30 arıcıya proje kapsamında kovan ve peteklerinin dağıtımları yapılarak tırlarla yola çıkarılarak uğurlandı.