Mehmet TIRPAN

Sivas Valisi Davut Gül, Sivas’ta FETÖ soruşturması kapsamında 3 bin 500 kişi hakkında işlem yapıldığını, 960 kamu çalışanının görevinden ihraç edildiğini söyledi.

FETÖ sürecinin bir günlük süreç olmadığını, her geçen gün yeni delillerin ortaya çıktığını vurgulayan Gül: “Sivas’ta 3 bin 500 kişi ile ilgili işlem yapıldı. Bunların içerisinde siviller, iş adamı ve kamu çalışanları var. Hakkında soruşturma başlatılan 960 kamu çalışanı ihraç edildi. Delil bulunduğu müddetçe soruşturmanın kapsamı büyüyor. Masum olduğu anlaşılan kişilerin ise göreve iadesi yapılıyor” dedi.

FETÖ terör örgütüne bulaşan kişilerin yakalandığını aktaran Vali Gül: “Her gün yeni deliller ortaya çıkıyor. Bylockların içerikleri veya itirafçılar ortaya çıkıyor. Devletin ve milletin kararlılığı devam ediyor. Bu kişiler ortaya çıkacak. 250 şehidimiz ve gazilerimiz var. Milletin içerde ve dışarda uğradı zararlar var ve birileri bunların hesabını verecek. Dolayısıyla bu işe bulaşanların geç olmadan, pişmanlık duyup bu işten geri dönmeleri ve itirafçı olmaları gerekiyor. Biz yapmadık, biz görmedik gibi söylemlerle bu işten kurtulmanın yolu yok. Bu devlet kimin ne yaptığını biliyor. Kamuda 960 kişi görevinden ihraç edildi. İhraç edilen kişilerle ilgili Başbakanlıkla itiraz komisyonu kuruldu. İhraç edilen kişiler bizlere müracaat ettiler. Bizlerde evrakları komisyona gönderdik. İnsiyatif Başbakanlıktaki komisyonda. Yanlışlıklar varsa düzeltilecek. Milletimizin içi rahat olsun. İçinde bulunduğumuz OHAL durumunun vatandaşı olumsuz etkilediğini kimse söyleyemez. Sivas’ta OHAL’den dolayı sıkıntıya girdim diyen 1 kişinin olduğunu düşünmüyorum. Bizim işimiz millete hizmet etmek. Türkiye terörle mücadele yapıyor. Türkiye’nin etrafı ateş çemberi içerisinde. Türkiye kendi güvenliğini sağlamak durumunda. Bizim terörist olarak gördüğümüz gruplara dış ülkeler destek veriyor. Böyle bir durumda Türkiye hiçbir şey yokmuş gibi davranamaz. Yani biz bu coğrafyada ayakta durmalıyız. Bizim gidebileceğimiz başka bir toprakta yok. O acıdan PKK, FETÖ, DAEŞ ve adı konulmamış hainlerle hakkıyla mücadele eden bir devletin bu mekanizmaya ihtiyacı var. Dağ’da taşta terörle mücadele ediliyor. Bunun yanı sıra uyuşturucu ve kaçakçılıkla da mücadele ediliyor” ifadelerini kullandı.