MEHMET TIRPAN

Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu proje kapsamında Meslek Lisesinde öğrenim gören çocukların aileleri ile görüştüklerini, kentte yaklaşık 3 bin 500 aileye dokunduklarını söyledi.

Meslek Liselerinin Müdürleri ve Alan Bölüm Şefleri ile aileleri ziyaret ettiklerini aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, “Meslek Liselerinde öğrenim gören çocuklarımızın aileleri ile görüşerek yaklaşık 3 bin 500 ailenin ufak tefek tamiratlarını yaptık. Mesleki eğitimde öğrenim gören öğrencilerimi götürdük kuaförlük bülümümüzde traş ettirdik. Elektrik bölümündeki öğrencilerimizle sıkıntıları olan ailelerin ihtiyaçlarını karşıladık. Yaşlı insanların evinde tamirat gerektiren eşyaları tamir ettirdik.” dedi.

 Ziyaret edilen ailelerin çok fazla memnun olduğunu ve eşyaları tamir edilen insanların çocukları ve öğretmenleri evlerinden hayır duaları ile uğurladığını da aktaran Aslan, “ Durumu iyi olmayan insanların evlerinde yapılan tadilatlardaaslında çocuklar farklı ortamlara da girmiş oldu. İmkanları olmayan insanları görünce çocuklar insanların nelere ihtiyacını olduğunun da daha fazla farkına vardılar. Bir meslek lisesi öğrencimizde bizlere bu fırsatı kendisine verdiğimizden dolayı teşekkür ederek daha fazla eksikliğin giderilmesi noktasında çalışacağını ifade etti. Birine iyilik yapıldığını başka bir insan gerçekten görürse ve inanırsa ciddi mücadele verir. Bizim insanımız hem duygusal hemde paylaşamayı seviyor. Özellikle ailelere ve öğrencilere dokunan bir çok projemiz var. Mesleki eğitimle ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Mesleki eğitimde iyi bir ivme yakaladığımızı düşünüyoruz. Bakanlığımızda çıraklık kanununu çıkardıktan sonra sürekli bize bir hedef koyuyor. Yani sürekli sonuç odaklı ve hedefli çalışıyoruz. Bakanlığa da yaptığımız çalışmaları iletiyoruz. Bakanlığımızda herhangi bir okulu arayarak raporda belirtilen çalışmanın yapılıp yapılmadığını da sorabiliyor. Bizde aynı yöntemle çalışıyoruz. Bu güvensizlik anlamına gelmesin. Herkes birbirini kontrol ediyor ve sonuç odaklı. Daha doğru ve disiplinli bir çalışma yöntemimizin olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.