HABER MERKEZİ

Ticaret Borsası Ocak ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı İhsan Aksoy başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve Meclis Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in de konuk olduğu 2022 yılın ilk meclis toplantısında, 2021 yılının değerlendirilmesi yapılarak, 2022 yılına yönelik beklentiler, projeler ve borsanın ocak ayı faaliyetleri görüşüldü.

Meclis Toplantısında konuşan Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Başkan Bilgin’in toplantıya katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Kovalı mevkiindeki hayvan pazarının açılması için borsa olarak biz hazırız. 27 Ocak’ta da açılışını yapacağız. Hayvan pazarının yanındaki Ot borsamız için de ayrılan bölgedeki arsayı da belediyemiz bize devir yapacak.” dedi.

Başkan Bilgin ise, “Ot borsasının yeri ile alakalı bürokratik süreç biter bitmez biz size yer tahsisini yapacağız ve inşallah da ot borsasını yapacağız. Normalde bu proje ot borsası olarak başladı. Ama eksik bitti. Hayvan pazarı ile ilgilide geçen gün görüştük. Hızlı bir şekilde ay sonuna planlayın dedik. Perşembe günü açılacak yani. O şekilde planlandı. Ama ondan daha önemlisi inşallah oradaki eksiklikleri hızlı bir şekilde tamamlayarak kurbana yetiştirmemiz gerekiyor. Pazar olarak açacağız ama diğer eksiklikleri de kurban pazarı için tamamlayacağız. Örnek olarak söylüyorum yarın yapacaksan biz sana tapu veremiyoruz. Tahsisle çözdüğümüz için. Dolayısıyla o tip projeler ölü doğuyor. Biz baştan bedelini ödeyelim, uygun bir fiyattan alalım ve yarın geldin işte buğday pazarı yapacağız. Örnek olsun diye söylediğin için. Belki şimdi mülkiyetini almak isteyecek, belki ipotekle teminatta kullanacak. Dükkanını yapacak. Kalıcı olarak yatırımını yapabilmek için. Kiralamak istiyorsa o ayrı bir şey. Mülkiyeti almak isteyene de onu çözebilmek adına biz şimdi oranın mülkiyetini istedik başkanım. Görüşmelerimiz devam ediyor. Birkaç ay içerisinde bitiririz. Orayı bitirdiğimiz zaman o bölgeyi projelendireceğiz” ifadelerin kullandı.

Toplantının ardından Başkan Bilgin Başkan Hastaoğlu ve Meclis Üyelerinin sorularını yanıtladı. Meclis Başkanı Aksoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Hastaoğlu, günün anısına Başkan Bilgin’e hediye takdim etti.