MEHMET TIRPAN

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Mehmet Nebi Kaya, 2018 yılı yatırım programı dâhilinde bakım onarım çalışmalarına devam eden okulların yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini söyledi.

İş ve işlemleri İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünce gerçekleştirilen okulları gezen Kaya, “İlimiz genelinde 228 okulumuzda toplam 21 Milyon Türk lirası maliyetle bakım onarım çalışmalarının yapıldı. Okulların bakım onarımlarım çalışmalarında sona gelindi. Okulların açılması itibariyle de bütün okulların eğitim ve öğretime hazır hale gelecek” dedi.

Sivas Merkezde yapımı ve onarımı devam eden okulları gezen Genel Sekreter Kaya, “Alpaslan Ortaokulunu, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunu, Yenişehir Anadolu Lisesini, Şifahiye Özel Eğitim İş Uygulama Merkezini, Reşat Şemsettin Sirer İlköğretim Okulunu, Kongre Lisesini ve Rauf Orbay İlkokulunu gezerek bakım onarım çalışmaları hakkında bilgi aldık. Sivas’taki her okulumuzda eğitim standartlarının yükseltilmesi amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tüm öğrencilerimize daha fonksiyonel, daha donanımlı eğitim yuvaları hazırlamaya gayret gösteriyoruz. İl merkezinde bulunan okulların bakım onarımları tamamlanmak üzere. Okulların açılması itibariyle de bütün okullar eğitim ve öğretime hazır hale gelecek. Tamiratı biten okullarda eğitim öğretim alacak öğrencilerin yapılan hizmetlere sahip çıkması gerekli. Kamu kaynaklarıyla sunulan bu ortamların kendilerine emanet edildiğini bilmeliler” ifadelerini kullandı.