MEHMET TIRPAN

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Eski fuar alanında yürütülen Derslikler ve Merkezî Birimler inşaatında sona yaklaşıldığını, 2022 yılında eğitime başlamayı planladıklarını söyledi.

2022 yılında yeni binaya geçeceklerini aktaran Rektör Mehmet Kul, “İnşaat alanındaki tamamlanma oranımız yüzde 90’ın üzerine çıktı. Kalan işlerin de 2 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Sürekli yüklenici firma ile görüşüyoruz. Aksilik olmazsa Merkezi Birim ve kampüslerimizin inşaatı kısa sürede bitecek ve bizde yeni binaya yerleşeceğiz. İlk öğrencilerimizi 2022’de yeni binada eğitime başlatacağız” dedi.

Binanın bitmesi ile birlikte alanda 2. Etap çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Rektör Kul, İkinci etap için de Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı ile görüşmeler yapıldı. İnşallah önümüzdeki yıl veya 2023 yılı Baharında ikinci etabı da tamamlamayı hedefliyoruz. İkinci etabın ihalesinin yapılabilmesi için başvurumuzu yaptık, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığından onay bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurt deresi bölgesinde yapılacak olan Kampüs hakkında da bilgiler veren Kul, “Alanla hayata geçirilecek proje ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Belediye İmar Planı revizyonu yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdi. Bakanlık Belediyenin yaptığı imar planı üzerinde değişiklikler talep etti. Değişiklikler yapıldıktan sonra bölgede 18 uygulaması yapılacak. Bizde imar çalışmaları bittiğinde 2 yıl içerisinde temel atmak istiyoruz. O alanda ciddi bir yapılaşma var. En kısa sürede o bölgede kampüs çalışmalarına başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.