MEHMET TIRPAN

Kangal Belediye Başkanı Ahmet Kürşat Apaydın, Kangal’a güzel bir Hayvan pazarı kazandırmak adına çalışmalar yaptıklarını, temel ve kazı çalışmalarının bittiğini, 2022 yılında pazarı aktif hale getirmek istediklerini söyledi.

3 dönüm kapalı alan 7 dönümde açık alan olmak üzere Kangal’a büyük bir hayvan Pazarı kazandıracaklarının altını çizen Başkan Apaydın, “Hayvan Pazarının 3 dönüm kapalı alanlık kısmını 2022 yılında bitireceğiz. Diğer 7 dönümlük açık alanı da ileriki yıllarda tamamlayacağız. Önümüzdeki yıl içerisinde kapalı kısmı 2024 yılında da toplam 10 dönümlük Hayvan Pazarını hizmete açmış olacağız” dedi.

İlçede yeni modernize olan Kangal Köpek Çiftliğinin hizasında olan hayvan pazarının  ilçedeki hareketliliği artıracağını aktaran Başkan Apaydın, “Seçim öncesinde ne söz verdikse hepsini yerine getirdik. Projelerimizi öncelik sıralamasına koyduk ve Hayvan Pazarı ve hamam projesi hariç hepsini tamamladık. Hayvan Pazarı projemizi de tamamladığımızda sadece hamam projemiz kalacak. Bu proje ile ilgili de Tarihi bir Osmanlı Hamamını ilçemize kazandıracağız. Modernizasyon ve şekli itibari ile Osmanlı dönemini andıran bir hamam yapacağız. İlçede yaptığımız her proje bölge halkının takdirini topluyor. Göreve geldiğimizde ilk olarak su sorununa ağırlık verdik. 2021 yılının dördüncü ayında ilçeye verilecek suyu biz 1 milyon TL ek para harcayarak 2020 yılında ilçeye verdik. 2019 yılına kadar yaşanan su sıkıntısı çok şükür çözüldü. Halkta bu konuda ciddi sıkıntı yaşıyordu. Şimdi de bazı kesimler su kireçli diyor. Eleştiri yapan bazı kesimlerin evine biz göreve gelmeden önce su bile gelmiyordu. Tabiki eleştiri olmalı ama eleştiri yerinde zamanında ve doğru olmalı. Şeffaf bir yönetimle halkla istişare ederek yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.