MEHMET TIRPAN

Vali Salih Ayhan, Sivas Ankara arası hizmet verecek olan yüksek hızlı trenin 25 Ekim’de Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas arasında 25 kw enerji ile test sürüşünün yapılacağını söyledi.

Uzun yıllardır Sivas’a gelmesi beklenen hızlı trenle ilgili gelinen son durum hakkında bilgiler veren Vali Ayhan, “Pandemiye rağmen olağanüstü bir çalışma yapıldı ve yapılmakta da. Biz biraz sabırsız bir milletiz. Bu projede ne bir irade eksikliği nede finans eksikliği var. Herhangi bir duraklama da söz konusu olmadı. Proje biraz gecikti ise teknik ve coğrafi meşakketten kaynaklandı” dedi.

Fay hatlarınınn geçtiği bir coğrafya da çalışmaların mecburen titizlikle yürütüldüğünü aktaran Ayhan, “Projeyi sık sık ziyaret ettim. Pandemiye rağmen olağan üstü bir çalışma ortaya kondu. Bayramlarda bile çalışma yapıldı. Artık projede sona gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yıl sonunda deneme sürüşlerinin başlayacağını ifade etmişti. Şuan alt yapıda üst yapıda bitti. 25 Ekimde deneme sürüşleri başlayacak. Deneme sürüşleri en fazla 5-6 ay en az 1 ay sürecek. Yani sürüşlerde hız testleri yapılacak. Güvenli bir yolculuk için mecburen testler yapılmalı. Test sürüşleri ne kadar çok erken biterse Ankara- Sivas arası seferlerde o kadar erken başlayacak. Aslına bakarsak proje tamamen bitti diyebiliriz. Hatta lokal lokal da deneme sürüşleri yapıldı. Artık 2021 yılında Sivaslılar Ankara yolculuklarını YHT ile yapabilecekler diyebiliriz” ifadelerini kullandı.