HABER MERKEZİ

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da esnaf ve sanatkâr açısından iyi geçmediğini söyledi.

Sorun ve sıkıntılarıyla 2021 yılını geride bıraktıklarını ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, “2021 yılı esnafımız için iyi geçmemiştir. Dünya genelinde yaşanan pandemi sürecinde mağdur olan esnaf ve sanatkarlarımız , normalleşme ile birlikte bir taraftan sıkıntıları atlatmaya çalışırken, diğer taraftan da piyasada yaşanan gelişmelerle mücadele etmeye çalışmıştır. Covid 19 salgını ile birlikte zorlu bir süreç geçiren esnafımız, işyerlerini kapatarak fedakarlık göstermiştir” dedi.

Esnafların giderlerini karşılamakta zorlandığı için ayakta durmakta zorlandığının altını çizen Köksal, “Esnafımız buna rağmen normalleşme süreci ile birlikte tekrar işyerlerinde çalışmaya başlamıştır. Kapalı olan işletmeler, tekrar açılarak hizmete başlamıştır. Esnaf ve sanatkarlarımız Esnaf  Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığı ile Halk bankasından  kredi çekerek  ayakta durmaya çalışmaktadır. Ayrıca piyasada yaşanan kur artışı da esnafımızı çok mağdur etmiştir. Sürekli artışlar, esnafımızın ve vatandaşlarımızın belini bükmüş ve pandemiden sonra ikinci bir zorlukla da karşı karşıya kalmıştır. Hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız kur artışından sıkıntı yaşamıştır. Piyasalarda güvenin artması, vatandaşın mal ve alım satım yapan esnafın rahatlayabilmesi için artık tüm ürün gruplarında indirim yapılması gerekli” ifadelerini kullandı.

ESNFA DESTEKLER DEVAM ETMELİ

Piyasada yaşanan kur farkından dolayı sıkıntı yaşayan esnaflara destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Köksal, “Esnafa devlet desteğinin devam etmesi gerekli. Esnafların bağkur primi, sigorta, vergi, kira ve diğer giderlerini karşılayamıyor. Esnafa faizsiz cansuyu kredileri verilerek destek olunmalı” şeklinde sözlerini sonlandırdı.