ADNAN HASAN FİŞENK

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas’ı tüm sektörlerde daha ileri noktalara taşımak adına tüm kurumların üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olduğunu söyledi.

Sivas’a ivme kazandıracak projelere imza atılacağını aktaran Ayhan, “Kurumsal anlamda destek sağlayan yapılardan (ORAN, DAP) Sivas’ın ciddi oranda istifade etti. Vizyon projelerimizle 2020 yılında da bu kaynakları çok etkin kullanacağız. 2020 yılı bizim için özellikle üretim ve istihdam yönüyle yoğun çalışacağımız bir yıl olacak. Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 Yılına kadar şehrimize 100 Üretim ve İstihdam Kapısı Vizyonumuzu kamuoyu ile paylaştık” dedi.

1. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bu yıl içerisinde faaliyete başlayacak 10 fabrikanın planlamasının yapıldığını aktaran Ayhan, “Elbette yatırımların yanı sıra toplumsal yapımız da bizim için aynı öneme sahip. Bir şehrin her yönüyle dengeli bir şekilde büyümesi ve gelişmesi gerekir. Bu kapsamda kurumsal yapılarımızı dinamik tutarak, toplumun kılcal damarlarına ulaşabileceğimiz, küçük dokunuşlarla büyük etkiler yaratmayı hedeflediğimiz  Sivas için 300 Fikir 300 Proje Vizyonumuzu kamuoyu ile paylaştık. Tüm ilçelerimiz ve merkez kurumlarımızla istişareler gerçekleştirdik. 300 Fikir olarak başladığımız çalışma bugün 500 projeye ulaşmış durumda. Eğitimden sosyal hayata, tarımdan sağlığa her alanda 2020 yılını büyük bir hareketlilik içerisinde geçireceğiz. Sivas için 300 Fikir 300 Proje Vizyonumuzu bir lansman ile kamuoyu ile de paylaşacağız. Ortada bir başarı varsa bunun sahibi hepimiziz. Ortada bazı eksiklikler varsa bunla ilgili sorumluluk sahipleri yine bizleriz. Kurumlarımız olarak şehrimiz adına yaşanan tüm gelişmelere bu açıdan bakmamız gerekiyor. Sorunları kendi üstünden atmaya çalışan bir yönetim anlayışı yerine; sorunu ön gören ve ön alan, çözüm odaklı bir anlayışı benimsememiz gerekiyor. Yine ifade etmek isterim ki Sivas bu anlamda çok büyük bir ivme yakaladı. Valiliği ile, Belediyesi ile, Ticaret Sanayi Odası, Üniversiteleri ile kurumsal iletişimimizi en üst düzeye çıkardık. Burada hepimizin gayesi hizmet. Bu şehre hizmet. Bu amaç birlikteliği ile “Gününden ve Geleceğinden Emin Bir Sivas” için hep bir elden çalışacağız” ifadelerini kullandı.