SEYİT ÖMER YILDIZ

“Ortak Akılla Yarınlara” Sivas çalıştayları kapsamında, sağlık alanında yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların ele alındığı “ Sağlık Çalıştayı” başta il protokolü ve sağlık çalışanlarının katılımları ile gerçekleştirildi.

Çalıştayda ilk olarak Sivas İl Sağlık Müdürü Fetttullah Selçuk Moğulkoç tarafından sunum yapılarak gerçekleştirdikleri çalışmaları aktararak yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Daha sonra çalıştayda konuşan Vali Salih Ayhan; “ 11. Kalkınma Planı’na göre “Bireylerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi, ekonomik ve sosyal hayata aktif ve sağlıklı bir şekilde katılımlarının temin edilebilmesi için kanıta dayalı politikalarla desteklenen, kaliteli, güvenilir, etkin, mali açıdan sürdürülebilir bir sağlık hizmet sunumu ile bölgeler arası dağılımın iyileştirilmesi, fiziki altyapının ve insan kaynağının niteliğinin artırılması temel amaçtır.” Vatandaşların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini erişilebilir, kaliteli ve tatminkâr bir şekilde kullanabilmeleri, aynı zamanda bu hizmetlerin finansal sürdürülebilirliğinin sağlanması ortak hedeftir. Bu hedeflerle bizler de çalışmalarımıza devam ediyoruz”dedi.

Ayhan; “ Sağlık anlamında kapasite ve hizmet kalitesi üzerine yapılacak çalışmalar çoğunlukla yatırıma dayalı olan çalışmalar. Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Numune Hastanesi Geriatri Merkezi çalışmalarımızda son noktaya geldik.  2018 Çalıştayı sonrasında yapılabilecek yeni yatırımların fizibilite ve projelendirme çalışmalarına daha çok yoğunluk verdik. Hastanemizin yeterliliklerini arttırmak amacıyla İnme Merkezi, Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi,  Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi, Çocuk Yoğun Bakım Servisi projeleri hazırlanmış ve resmi süreçler başlamıştır. Aynı zamanda Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Eğitim ve Destek Merkezi ile Ruh Sağlığı Bozuklukları Bilişsel Davranış Terapi Merkezlerinin kurulması çalışmaları devam etmektedir. Bahsi geçen çalışmalar Türkiye’de çok az ilde olan olanaklardır. Bu çalışmalarla şehrimizi sağlık anlamında daha donanımlı hale getireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

                Vali Ayhan son olarak; “ İlçe hastanelerimizle ilgili çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yakın zamanda yapımı tamamlanan Suşehri Devlet Hastanemizin açılışını da gerçekleştirdik. Şehrin batı tarafında planlanan Diş Semt Polikliniği ve Sıcak Çermik Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Okullarımızda, Sevgi Evlerimizde, Huzur Evinde yürüttüğümüz çalışmaların yanında spor, şiddet, sağlıklı beslenme, kanser gibi konularda da farkındalık projelerimizi devam ettiriyoruz. Bugün sizlerin paylaşacağı fikirler doğrultusunda 2020 yılı için yol haritamızı belirleyeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.