Mehmet TIRPAN

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları dün gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Hakan Akkaş’ın başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda 2019 yılı Ekim ayı il encümen karar özetleri okundu. Encümen karar özetlerinin okunması ile oturum sona erdi.

Yerel parlamento Kasım ayı toplantılarını bugün saat 11.00’da gerçekleştirilecek. Ay boyunca hafta içi her gün sürecek olan toplantılarda İl Özel İdaresi’nin 2020 yılı bütçesinin yanı sıra Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Araştırma ve İnceleme Komisyonu ile İçişleri Komisyonu’na havale edilen  önergeler masaya yatırılacak.

Kasım ayı toplantılarında 2020 yılı bütçesinin yanı sıra şu konular görüşülerek karara bağlanacak:  

İl Özel İdaresi’nin 2021 ve 2022 yılları tahmini bütçelerinin görüşülecek. İhtisas Komisyonlarına havale edilmiş olan; İl Özel İdaresi 2020 yılı Yatırım Programı teklifi ele alınacak. Muhsin Yazıcıoğlu Evi Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi yapılması şartıyla Yusuf Yazıcıoğlu isimli vatandaş tarafından yapılan; Şarkışla İlçesi Elmalı Köyü 148 ada 1, 2 ve 3 nolu parsellerde kayıtlı taşınmazların bağışının kabulü görüşülecek. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilmiş olan; Merkez Alahacı Köyündeki köy dışında bulunan okul yolunun İl Özel İdaresi Köyyolu yol ağına alınması hakkındaki önerge görüşülecek. Yine İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilmiş olan; Merkez Olukman ve Gaziköy Köyleri arasındaki yaklaşık 4 km. lik arazi yolunun İl Özel İdaresi Köyyolu yol ağına alınması hakkındaki önerge ele alınacak. İhtisas Komisyonlarına havale edilmiş olan; İl Özel İdaresi 2019 yılı Programında yer alan ve önergelerle talep edilen yatırım ve hizmetlerin gerçekleşme durumlarının incelenerek meclisin bilgilendirilmesi hakkındaki önergede detaylı bir şekilde masaya yatırılacak.