Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, 2017 yılında büyük projelerin şehre kazandırılacağı müjdesini verdi. İl Özel İdaresi’nin şehrin her noktasına hizmet götüreceğini söyleyen Kaya, “İnşallah 2017 yılında da yatırımlarımız artarak devam edecek. İdaremiz başta eğitim olmak üzere sağlık, kültür, emniyet, spor, kırsal altyapı ve daha birçok yatırımı hayata geçiriyor” ifadelerini kullandı.

2016 VERİMLİ GEÇTİ

2016 yılının verimli bir yıl olduğunu söyleyen Kaya, “İl Özel İdaresi olarak 2016 yılında; kendi öz kaynaklarımızla, bakanlıklardan aktarılan ödenekler ve KÖYDES projesi kapsamında 1408 proje ürettik. Bu üretilen projelerin 1051’ini hayata geçirme mutluluğunu yaşıyoruz. 2016 yılında Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Kongre Müzesi, Et Entegre Tesisi, güneş enerji santrali, okullar bölgesi ile çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Özel idaremiz eğitim hizmetleri açısından önemli hizmetlere imza attı. 2016 yılı içerisinde 27 adet yeni okul, 4 adet yurt, 1 adet spor salonu ve 1 adet hizmet binasının yapımını tamamladık. Kırsal alt yapı kapsamında, 1033 projeye imzamızı attık. Bu kapsamda 828 km yama yaptık. 415 km stabilize onarım ve 313 km de 1.kat asfalt kaplama işlemini tamamladık. 2017 yılında da kırsal alt yapı çalışmalarımıza büyük özveri göstereceğiz” dedi.

784 PROJE HAYATA GEÇECEK

İl Özel İdaresi’nin kendi öz kaynakları ile 2017 yılında 784 projeyi hayata geçireceğini söyleyen Kaya “Özel idaremizin kendi öz kaynakları ile 784 projeyi hayata geçireceğiz. 2017 yılında da 36 adet yeni okul, 3 adet ek okul binası, 7 adet spor salonu, 2 adet yurt, 3 adet hizmet binası, 3 adet yemekhane, 7 adet atölye yapımı ile toplamda 61 projeyi şehrimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

MAKİNE İKMAL TAŞINIYOR

Sivas İl Özel İdaresi ile Sivas Belediyesi’nin ortak bazı çalışmalar yaptığını dile getiren Kaya, bu çalışmalar arasında makine ikmal müdürlüğünün taşınmasının yer aldığını söyledi. Bakanlıktan kamulaştırma kararı çıktığını söyleyen Kaya “Bakanlığımızdan kamulaştırma kararı çıkmasıyla birlikte makine ikmal binamızı taşıyacağız. Bu bölgede hem Sivas Valiliği ek hizmet binasının yapımına başlayacağız, hem de Sivas Belediyesi ile koordineli bir şekilde yolun yapım sürecini gerçekleştireceğiz. Bu bölge idaremiz için oldukça önemli olduğu için tabiri caizse tereyağından kıl çeker gibi bu süreci tamamlayarak, yeni yerine taşınma işlemini gerçekleştireceğiz. Desteklerinden dolayı başta Sayın valimize ve belediye başkanımız Sami Aydın’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YENİ PROJELERDE YER ALIYORUZ

Sivas’ın geleceğine etki edecek yeni projelerde yer alacaklarını sözlerine ekleyen Kaya, “Sayın valimizin müjdesini verdiği 10 bin kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Kültür merkezi inşaatımız devam ediyor. Kayak simülasyon merkezi hayata geçecek. Özel idaremiz ve belediyenin ortak mülkiyetinde olan 124 daire ihale edildi ve sözleşmeye bağlandı. Bu projede Sivas’ımıza hayırlı olsun.  Kültürel alanda da 2017 yılında örnek restorasyon ve kültür çalışmalarını sergileyeceğiz. Desteklerinden dolayı valimize, il genel meclisi başkanımıza ve üyelerine ve tüm kurum amirlerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.