Mehmet TIRPAN

2017 yılı İl Koordinasyon Kurulu’nun son toplantısı dün gerçekleşti. Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan başkanlığında İl Genel Meclisi salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Karaman, Kaymakamlar ve kurum müdürleri katıldı. Tüm kurumların çalışmalarının yer aldığı toplantıda koordinasyon gerektiren konular ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, "2017 yılında yatırımcı kuruluş sayımız 33 olarak gerçekleşmiş. 2017 yılı toplam proje bedelimiz 7.2 milyar TL. Önceki yıllar harcamamız 2.2 milyar TL ve dönem sonu itibariyle de 2017 ödeneği 1 milyar TL ödeme gerçekleştirilmiştir” dedi.

Proje bazında toplam 453 proje olduğu ifade eden Vali Yardımcısı Yıldızhan: “453 projemizin 55’i tamamlanmış durumda. 251 adet devam eden projemiz var. İhale aşamasındaki proje sayımız ise 48. Halen proje aşamasında olan proje sayımız ise 99 adet. Sektörel ağırlığa baktığımız zaman Sivas’ta  ulaşım, eğitim ve tarım sektöründeki yatırımların yoğunlaştığını görüyoruz. 7.2 milyar TL olan 2017 yılı toplam proje bedelimiz içerisinde yüksek hızlı tren projesi, Maden Tetkik Arama Bölge Müdürlüğü'nün projeleri, hibe projeleri ve küçük bazlı onarım ve inşaat projeleri dâhil değil. Projelerimizde fiziki gerçekleşme oranlarımız düşük. Projelerdeki fiziki gelişmelerin yüksek oranlara çıkmasını bekliyoruz. Geçici kabul bekleyen projelerin olduğunu gördük. Bu projelerin kabulünün yapılması gerekiyor. Kurumların koordinasyon edilmesi gereken konularını konuştuk. 2017 yatırımlarının sosyo-ekonomik değerlendirmesini yaptık. Yatırımların ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.