Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ( ORAN) 2017 yılı ilk toplantısını Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirdi. Sivas valisi Davut Gül’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kayseri valisi Süleyman Kamçı, Kemal Yurtnaç, Sivas Belediye başkanı Sami Aydın, Kayseri ve Yozgat Belediye başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata katıldı.

2017’DE GEÇMİŞ YILLARDA OLDUĞU GİBİ BU DESTEKLER ARTARAK DEVAM EDER

Toplantının basına açık kısmında açıklama yapan Sivas Valisi Davut Gül, “2016 yılında uyguladığımız projeleri ve verdiğimiz projelerin son durumlarını değerlendireceğiz. 2017 yılı içerisinde yapacaklarımızı planlayacağız. ORAN Sivas, Kayseri ve Yozgat’ın özellikle yenilikçi projelerine, müteşebbislerine, kamu, kurum ve kuruluşlarının sosyal projelerine destek veren bir ajanstır. Umuyoruz ki 2017’de geçmiş yıllarda olduğu gibi bu destekler artarak devam eder. Girişimciler, yenilikçi fikirleri olanlar, Kalkınma Ajansımıza bu projelerini sunarlar. Muhtemelen Mart ayı itibariyle projelerin ne zaman sunulacağı, hangi projelerin sunulacağı, hangi sektörlere destek verileceği kamuoyuna açıklanacaktır” dedi.

“YATIRIM DESTEK VE TANITIM STRATEJİLERİ” BAKANLIK TARAFINDAN ONAYLANDI

ORAN olarak altı aydır 4 firma ile görüşmelerinin sürdüğünü kaydeden Vali Gül şöyle konuştu: "Türkiye'de firmaların Ar-Ge Altyapılarının güçlendirilmesi ve desteklenmesi" hedefi doğrultusunda, Bölgemizdeki özel sektör firmalarının sahip olduğu Ar-Ge merkezi sayısının artırılması amacı ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak yaklaşık 6 aydır 4 firmamız ile görüşmeler devam etmekteydi. İki firmanın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı portalına başvurusu tamamlanmış olup, 2017 yılı Nisan ayına kadar ORAN Destekleri ile Kayseri'deki Ar-Ge merkezi sayısını l'den 6'ya çıkarmayı hedeflemekteyiz. Aynı şekilde Sivas ve Yozgat illerinde de ARGE merkezi kurulumu için işletmeler ile görüşmeler devam etmektedir. Ayrıca, Kayseri, Sivas ve Yozgat İllerine ait "Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejileri" hazırlanılmış ve Bakanlık tarafından da onaylanmıştır. Bilindiği gibi ORAN personeli son bir yıldır bu konu ile ilgili eğitimler almış ve toplantılara katılmıştır. Ajansımız TR72 Bölge illerindeki kurum ve kuruluşlardan bu konu ile ilgili görüşlerini de alarak bu stratejiyi ve 2017 Eylem Planı'nı oluşturmuştur. Şefaatli Kaymakamlığı ile imzalanan protokol ile bir mikro klima alanı olan Karanlık Dere Vadisinde üzüm ve ayva bahçeleri olan 45 çiftçinin iyi uygulama örneklerini yerinde görmelerini sağlamak amacıyla Manisa-Alaşehir, İzmir-Urla ve Denizli-Çal ilçelerine çalışma ziyareti düzenlenmiştir.”

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.