MELTEM DUMAN

Geçtiğimiz günlerde basınla bir araya gelen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, ögrencilerin tercihlerinde artık 4 yıllık lisans yerine 2 yıllık bölümleri daha kolay bir şekilde bitirip meslek sahibi olabilecekleri bölümleri tercih ettiklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, “4 yıllık lisans programlarımız yerine 2 yıllık bölümlerimizde doluluk mevcut. Bunun sebebi ise öğrenci bitirince iş hayatına atılmak istiyor, zaman kaybı yaşamamak adına 2 yıllık ön lisans daha cazip geliyor. Bir diğer husus ise mevcut öğrencilerimizin denize yakın tatillik yerleri tercih etmelerinden dolayı çoğu bölümlerimizin kontejanları boş kaldı. Maselef ki coğrafya kaderdir. Bu boşlukları da doldurmak adına bizde buralara yabancı uyruklu öğrencilerimizi yerleştiriyoruz. İleriki planımızda bunlara yabancı uyruklu öğrencilerimizin sayısını artırarak ilerlemeyi düşünüyoruz” dedi.

Öğrenci azlığına bağlı olarak hocaların motivasyonlarının bozulduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, “ Çok kaliteli hocalarımız var. Bölümlerin  tercih edilmemesinden kaynaklı moralleri bozuluyor. Öğrenciler tercih yaparken hangi bölümde hangi hocalar var? Köklü bir üniversite mi? Sorgulamadan  tercih ediyor. Veliler keza aynı şekilde, yanı başımda olsun, özel üniversiteye gönderirim aynı masrafa denk gelir. Ekstra çocuğum yanı başımda olur düşüncesi ile üniversitemize göndermek istemiyorlar. Bizde elimizden geldiğince üniversitemizi öğrencilerin tercih etmesi adına gerekirse kapı kapı dolanarak bu çocuklara üniversite bölümlerimizi tanıtarak tercih etmelerine ikna etmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.